Επίθεση βιτριόλι: «Όποτε και να έρθει στη δίκη, η Ιωάννα θα την περιμένει»

Ο δικηγόρος της Ιωάννας μιλά στο Star για την απουσία της κατηγορούμενης

Όλα όσα είπε ο δικηγόρος της Ιωάννας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα (15/9/21)

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star μίλησε ο δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής, σχετικά με την σημερινή έναρξη της δίκης για την επίθεση με το βιτριόλι τον Μάιο του 2020. 

Επίθεση με βιτριόλι: Σαν να μην είχε συμβεί τίποτα συμπεριφερόταν η Έφη

Ο κύριος Αλεξανδρής θέλησε να αναφερθεί στο νομικό πλαίσιο της υπόθεσης, στην απουσία της κατηγορουμένης από τη σημερινή διαδικασία, αλλά και στο μεγάλο ψυχικό σθένος της Ιωάννας που παρευρέθηκε στο δικαστήριο παρά τα σωματικά και ψυχικά τραύματά της. 

Επίθεση βιτριόλι: «Θέλω να με κοιτάξει στα μάτια όπως τη μέρα της επίθεσης»

Αρχικά, ο δικηγόρος του θύματος αναφέρθηκε στα κίνητρα της υπερασπιστικής γραμμής, η οποία ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας από «απόπειρα ανθρωποκτονίας» σε «βαριά σκοπούμενη βλάβη»: «Σε επίπεδο ποινής, οι διαφορές είναι ότι στη μεν απόπειρα ανθρωποκτονίας το πλαίσιο ποινής είναι από 5 έως 15 έτη, ενώ στην περίπτωση της βαριάς σκοπούμενης βλάβης η ποινή είναι μέχρι 10 χρόνια». 

επίθεση με βιτριόλι Ιωάννα δίκη

Η Ιωάννα καταφτάνει στο δικαστήριο μαζί με τους δικηγόρους της, Νίκο Αλεξανδρή και Απόστολο Λύτρα/ intimenews

Ο Νίκος Αλεξανδρής τόνισε ότι θεωρεί άκομψο το γεγονός ότι η κατηγορούμενη απουσίαζε από τη σημερινή διαδικασία: «Επιχειρήθηκε ένας οιωνεί επηρεασμός των ένορκων δια της προσπάθειας να διατυπωθεί μια απολογία, η μάλλον μια αγόρευσή. Αποτελεί μέγιστη ασέβεια προς το Δικαστήριο το να μην εμφανιστεί ο κατηγορούμενος και να μην αρθρώσει μια λέξη. Η προσπάθεια να αποφύγει την Ιωάννα, τους ενόρκους και όλο το επιμελητήριο είναι ασέβεια, ύβρις και πιστεύω πως θα ληφθεί υπόψιν και κατά την διαδικασία της απόφασης της ποινής»

Επίθεση βιτριόλι: «Η γυναίκα που πήγε να με σκοτώσει έδειξε τη δειλία της»

Επίθεση με βιτριόλι: Το κίνητρο της κατηγορούμενης για την απουσία της από τη δίκη

«Δείχνει πόσο ψυχρός άνθρωπος ήταν, είναι και παραμένει. Δεν είχε το σθένος ούτε καν να αντικρύσει το θύμα. Δεν είχε το θάρρος ούτε καν να σκύψει το κεφάλι, να χαμηλώσει το βλέμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Αλεξανδρής, ο οποίος θεωρεί πως η 36χρονη ευελπιστεί ότι κάποια άλλη στιγμή θα εμφανιστεί στο δικαστήριο σε καλύτερες συνθήκες.

Επίθεση βιτριόλι: Απούσα η κατηγορούμενη - Η δήλωσή της μέσα από τη φυλακή

Μάλιστα ο Νίκος Αλεξανδρής μετέφερε και μία συγκλονιστική  δήλωση της Ιωάννας προς όλους: «Οποτεδήποτε εμφανιστεί η κατηγορούμενη, η Ιωάννα θα είναι εκεί και θα την περιμένει. Ακόμα και στην τελευταία συνεδρία». 

Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα έχει καταδικαστεί ισόβια»

Ο δικηγόρος της άτυχης Ιωάννας δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην εξέλιξη της υγείας της αλλά και την τεράστια γενναιότητα που έδειξε, όταν παρευρέθηκε στο δικαστήριο: «Η ψυχολογική φόρτιση ενόψει της δικής την έχει πάει μήνες πίσω στη θεραπεία της. Έχει χειροτερεύσει κατά πολύ τόσο η σωματική της υγεία, όσο και η ψυχολογική λεπτή ισορροπία της. Πέρα από το γεγονός ότι ξαναζεί τις στιγμές της επίθεσης, αυτό το κορίτσι συνεχώς φορτίζεται ψυχολογικά κάτι το οποίο είναι απαγορευτικό για την εξέλιξη της υγείας της. Ωστόσο, έχει επιδείξει ένα ιδιαίτερο σθένος, πυγμή και αποφασιστικότητα και, κόντρα στις εισηγήσεις συγγενών και γιατρών της, έχει αποφασίσει ότι οπότε γίνεται η δίκη θα είναι εκεί μέχρι την ώρα που θα αποδοθεί δικαιοσύνη». 

Επίθεση με βιτριόλι: Τα αισχρά μηνύματα που δέχεται η Ιωάννα στο Instagram

Ολοκληρώνοντας, ο δικηγόρος της Ιωάννας δήλωσε πως το θύμα «έχει καταδικαστεί ισόβια» μετά από μία τέτοια επίθεση: «Ποια ποινή θα αποζημιώσει αυτό το κορίτσι;»

επίθεση με βιτριόλι Ιωάννα δίκη

O Νίκος Αλεξανδρής μαζί με την Ιωάννα Παλιοσπύρου στη σημερινή δίκη/ Intimenews

Υπενθυμίζεται πως η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Σεπτεμβρίου, μετά από απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top