Πώς θα λειτουργήσουν εστιατόρια, σινεμά και γυμναστήρια από τις 13/9

Nέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους από τη Δευτέρα

 Ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους εργαζόμενους στην εστίαση/Ρεπορτάζ από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star  

Ο καιρός είναι ήδη φθινοπωρινός και οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα κληθούν σε μια νέα πραγματικότητα από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. 

Εμβολιασμένοι VS Ανεμβολίαστοι: Ποια η στάση τους απέναντι στα εμβόλια

Στα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση προβλέπεται ότι από 13/9, σε κλειστούς χώρους εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης ), θα μπορούν να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Θα γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

Σε όλους τους υπόλοιπους κλειστούς χώρους εργασίας ο εργοδότης, βάσει νόμου, έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι από τους εργαζόμενους έχουν εμβολιαστεί.

Μέτρα: Σε «lockdown» οι ανεμβολίαστοι πολίτες από 13 Σεπτεμβρίου

Επίσης, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους γηπέδων θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη νόσηση).

Σε κλειστούς χώρους θεάτρων, σινεμά, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, θα επιτρέπεται η είσοδος σε εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν.

Ανεμβολίαστοι: Μεγάλη η οικονομική τους επιβάρυνση για τα rapid test   

Γυμναστήρια: Μόνο με rapid test οι ανεμβολίαστοι 

Στα κλειστά γυμναστήρια θα μπορούν να μπαίνουν εμβολιασμένοι, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστοι που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν. Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

Τέλος, η χρήση μάσκας εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, αλλά τους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top