Ανεμβολίαστοι: Μεγάλη η οικονομική τους επιβάρυνση για τα rapid test   

Διαγνωστικά εργαστήρια: Δε γίνεται να πέσει κάτω από τα 12 ευρώ το κόστος  

Η οικονομική επιβάρυνση για τους ανεμβολίαστους φαίνεται ότι θα είναι αρκετά σημαντική αν θέλουν να έχουν μια φυσιολογική ζωή από το φθινόπωρο. Αρκετοί σπεύδουν να κλείσουν ραντεβού την ώρα που οι ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων ζητούν να ανέβει η τιμή του rapid test, καθώς είναι υψηλά τα λειτουργικά έξοδα.

Κοντοζαμάνης για υγειονομικούς:  Θα επιστρέψουν τον μισθό οι ανεμβολίαστοι

 Όμως  και οι εργαζόμενοι που χρειάζονται μόνο ένα εβδομαδιαίο τεστ, όπως οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, φαίνεται πως θα «πονέσουν στην τσέπη»,  προκειμένου να μην είναι κοινωνικά αποκλεισμένοι. Αν θέλουν να πάνε γυμναστήριο δύο φορές την εβδομάδα για παράδειγμα, η έναν κινηματογράφο Παρασκευή βράδυ, το ένα τεστ των 48 ωρών δεν τους καλύπτει. Θα χρειαστεί να δώσουν και δεύτερο δεκάευρο για να έχουν μια φυσιολογική ζωή

Σπεύδουν για εμβολιασμοί οι πιο μικρές ηλικίες λόγω των μέτρων  

Πάντως η  πίεση στους ανεμβολίαστους  με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση έχει οδηγήσει πολλούς νεαρούς στην απόφαση να κάνουν το εμβόλιο και σπεύδουν στα εμβολιαστικά κέντρα. 

Μέτρα: Σε «lockdown» οι ανεμβολίαστοι πολίτες από 13 Σεπτεμβρίου

Ιδιοκτήτες διαγνωστικών εργαστηρίων: Το rapid test δε γίνεται κοστίζει κάτω από 12 ευρώ

Αυτή τη στιγμή στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα η τιμή του rapid test ξεκινάει από τα 20 ευρώ. Η κυβέρνηση ρίχνει από τον Σεπτέμβριο την τιμή στα 10 ευρώ για όλους. Όμως οι ιδιοκτήτες των κλινικών εργαστηρίων με ανακοίνωσή τους αντιδρούν.

Νέα μέτρα: Αλλάζει η καθημερινότητα των ανεμβολίαστων - Τι ισχύει από 13/9

Ο Φώτης Πατσουράκος, πρόεδρος των κλινικοεργαστηριακών ιατρών δηλώνει: «Η  κυβέρνηση υπολογίζει μόνο το αντιδραστήριο, ενώ σε όλα αυτά μέσα θα πρέπει να βάλει τα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως οι μπλούζες και  η διαχείριση αποβλήτων, το λειτουργικό υπόλοιπο κόστος. Αυτή τη στιγμή κάτω από τα 12 ευρώ, αν θέλουμε να έχουμε αξιόπιστη εξέταση, δε μπορεί να γίνει». 

Καθημερινά διενεργούνται 50.000 rapid test στα ιδιωτικά εργαστήρια και με τα νέα μέτρα ο αριθμός θα φτάσει περίπου τις 250.000. Κάτι που θα δημιουργήσει ουρές και αναμονή.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top