Κοντοζαμάνης για υγειονομικούς:  Θα επιστρέψουν τον μισθό οι ανεμβολίαστοι

  Κανονικά θα ισχύσει η αναστολή εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου

Κανονικά θα εφαρμοστεί ο νόμος της αναστολής καθηκόντων από 1η Σεπτεμβρίου, για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζομάνης κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, αλλά συμπλήρωσε ότι αυξάνεται αριθμός των εμβολιασμών στον τομέα της Υγείας, καθώς ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι σε αυτόν, ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Πολιτείας.    

Τελεσίγραφο Κοντοζαμάνη σε υγειονομικούς: Εμβολιαστείτε, αλλιώς αναστολή

Ο κ. Κοντοζαμάνης διευκρίνισε επίσης ότι επειδή οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα προπληρώνονται, όσοι τεθούν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα, καθώς θα αναζητηθούν τα ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Για το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την λειτουργία από την επόμενη εβδομάδα του ΕΣΥ, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι είναι έτοιμα επιχειρησιακά σχέδια και έχει αποτυπωθεί η κατάσταση. Όπως ανέφερε υπάρχει πρόβλεψη για προσλήψεις προσωπικού, συγκεκριμένου χρόνου και με συγκεκριμένες συμβάσεις. Επισήμανε ακόμη ότι θα υπάρξει και νομοθετική ρύθμιση τις επόμενες ημέρες για υποστηρικτικές υπηρεσίες στα νοσοκομεία και στις δομές και για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού. 

Υπουργείο Υγείας: Προκήρυξη 939 νέων θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού

Σχετικά με το ίδιο θέμα ανέφερε ότι έχει σχεδιαστεί ο τρόπος ανακατανομής του προσωπικού μέσα στα νοσοκομεία, ώστε να λειτουργήσουν ομαλά και ότι θα παραταθούν διατάξεις που ισχύουν λόγω πανδημίας που θα δίνουν δυνατότητα στους φορείς να μετακινούν προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Πορεία κατά της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Για τον εμβολιασμό ιδιωτών γιατρών και φαρμακοποιών, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι ανήκουν στην κατηγορία των υγειονομικών και άρα θα υπάρξουν κυρώσεις και σε αυτούς αν δεν υπάρχουν ανεμβολίαστοι διότι οφείλουν να εμβολιαστούν επίσης κατά του Covid-19.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top