Καρδίτσα: Ομολόγησε η υπάλληλος για τους «μαϊμού» εμβολιασμούς

Εξετάζεται το αν έπαιρνε χρήματα και αν η ίδια έχει κάνει το εμβόλιο

Το ρεπορτάζ της Δήμητρας Τζιότζιου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star σχετικά με την υπόθεση των «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμών (6/9/21)

Στον εισαγγελέα βρίσκεται ο φάκελος με τα ονόματα των ανθρώπων που πήραν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών από το κέντρο υγείας Παλαμά. Όλα δείχνουν πως πολλοί από αυτούς είναι συγγενείς της υγειονομικής υπαλλήλου που εμπλέκεται στο σκάνδαλο.  

Η γυναίκα έμπαινε στο σύστημα του κέντρου υγείας Παλαμά και εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Στη συνέχεια, φέρεται να τα έστελνε σε συμπατριώτες και συγχωριανούς της στη Βόρεια Ελλάδα, από όπου κατάγεται. Η θεία της υποστήριξε μιλώντας στο Star πως δεν γνώριζε τίποτα για όσα έκανε η υγειονομικός. 

Για το σκάνδαλο έχει διαταχθεί  ένορκη διοικητική εξέταση, και εισαγγελική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν  λειτουργούσε μονή της ή είχε και συνεργούς, όπως επίσης και το αν υπάρχουν κι άλλοι εικονικοί εμβολιασμοί που δεν έχουν αποκαλυφθεί.  

Καρδίτσα: Πώς αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με τους μαϊμού εμβολιασμούς

Διερευνάται ακόμα αν και η ίδια είχε κάνει πράγματι το εμβόλιο ή αν εξέδωσε και για τον εαυτό της πλαστό πιστοποιητικό.

Καρδίτσα: Όλα όσα υποστήριξε η υγειονομική υπάλληλος για τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δήμητρας Τζιότζιου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η διοικητική υπάλληλος του κέντρου υγείας Παλαμά παραδέχτηκε τα πάντα στην ένορκη διοικητική εξέταση που ολοκληρώνεται απόψε στην 5η ΥΠΕ. 

Η υπάλληλος έφτασε νωρίτερα μαζί με το σύζυγό της, κατέθεσε ότι μόνη της έκανε όλη τη διαδικασία για να εξασφαλίσει τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για 33 ανθρώπους, όπως μας επιβεβαίωσε και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ. 

Εμβολιασμοί: Έρχεται ειδικός νόμος για τα «μαϊμού» πιστοποιητικά

Υποστήριξε  ότι δεν είχε συνεργό, και ζήτησε επιείκεια για την τιμωρία της. Αύριο θα καθαρογράφει το πόρισμα,  από την ΕΔΕ , από την επιτροπή κλήθηκαν όλα τα άτομα του εμβολιαστικού Κέντρου,  και πιθανότατα την Τετάρτη να διαβιβαστεί, στο εισαγγελέα πρωτοδικών Καρδίτσας Θα  ακολουθήσει η μηνυτήρια αναφορά από την 5η ΥΠΕ, κατά της υπαλλήλου αλλά και κατά των ατόμων που έλαβαν τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top