Νέα Μέτρα: Οι λόγοι που ξεκινούν από 13 Σεπτεμβρίου

Όλα όσα είπε ο ΓΓ Συντονισμού της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (26/8/21)

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, πολλοί αναρωτήθηκαν για τους λόγους που αυτά τίθενται σε ισχύ από 13/9. 

Στο συγκεκριμένο ερώτημα απάντησε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, μιλώντας στην ΕΡΤ. 

«Απαιτείται ένας χρόνος προσαρμογής στις νέες συνθήκες από τη μια και είναι ένας ικανός χρόνος για να δούμε τη λειτουργία αυτών των μέτρων ενθάρρυνσης από την άλλη. Όλα αυτά τα μέτρα προωθούν τον εμβολιασμό. Αρα μέχρι τη 13η Σεπτεμβρίου και η αγορά θα προσαρμοστεί», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντογεώργης.

Θωμαΐδης: «Ίσως έχουμε 10.000 κρούσματα μέσα στον Σεπτέμβρη»

Ο ΓΓ Συντονισμού τόνισε πως από την αρχή της εβδομάδας υπάρχει αύξηση στα ραντεβού των εμβολιασμών: «Περίπου 100.000 συμπολίτες μας που έχουν προστεθεί στα περίπου έξι εκατομμύρια που έχουν εμβολιαστεί ήδη. Από τους 100.000, πολλοί προχώρησαν στον εμβολιασμό τους και μάλιστα αυθημερόν γιατί στις περισσότερες περιοχές της χώρας υπάρχει η δυνατότητα να κλείσεις το ραντεβού σου το πρωί και μετά από λίγες ώρες να εμβολιαστείς», προτάσσοντας πως είναι αρκετά ενθαρρυντικό αυτό που συμβαίνει, αλλά «δεν αρκεί. Για αυτό και προχωράμε και σε νέες ενέργειες».

Εμβολιασμοί έξω από τις εκκλησίες για να φτάσουμε το τείχος ανοσίας

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η αύξηση των εμβολιασμών ίσως οφείλεται και στην επιστροφή των εκδρομέων στον μόνιμο τόπο διαμονής τους. 

«Το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι επιβεβλημένο, είναι σαφές»

Αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, είπε πως «το μέτρο είναι επιβεβλημένο γιατί όσοι εργάζονται σε χώρους που σχετίζονται με θέματα δημόσιας υγείας πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Είναι σαφές. Για αυτό και τα ποσοστά εμβολιασμού έχουν ανεβεί. Η κυβέρνηση έχει εκπονήσει ένα σχέδιο σε περίπτωση που παρατηρηθούν κάποια προβλήματα σε κάποια νοσοκομεία και δομές υγείας», τονίζοντας πως δεν θα παρατηρηθούν προβλήματα.

Πορεία κατά της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών

O ΓΓ Συντονισμού αναφέρθηκε και στα κενά που θα προκύψουν από 1η Σεπτεμβρίου που θα τεθούν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί. 

«Ηδη υπάρχει ένα σχέδιο με μετακινήσεις και όπου χρειαστεί θα επιστρατευθεί το μέτρο των τρίμηνων συμβάσεων για την εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας», προτάσσοντας πως το ποσοστό εμβολιασμού σε όλο το υγειονομικό προσωπικό είναι πάνω από το 85%.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top