Συγκλονίζει 21χρονη Αφγανή: «Εδώ είμαι ελεύθερη. Μπόρεσα να πάω σχολείο»

Η κοπέλα γλίτωσε από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και ζει στη χώρα μας

Όσα εξομολογήθηκε η 21χρονη Σαχάρ για τη ζωή της στην Ελλάδα - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Στιγμές αγωνίας περνούν οι Αφγανοί που ζουν στην Ελλάδα, αφού οι δικοί τους άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην κόλαση του Αφγανιστάν

14χρονη Αφγανή: «Οι Ταλιμπάν κλέβουν τις γυναίκες. Χαίρομαι που είμαι εδώ»

Μια 21χρονη κοπέλα από το Αφγανιστάν που μεγάλωσε και ζει στη χώρα μας, αφηγήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και τον Γιάννη Ευσταθίου την ιστορία της. Στο μυαλό της  βρίσκονται οι γυναίκες στο Αφγανιστάν που κινδυνεύουν από τους Ταλιμπάν και συμμετέχει ενεργά στους αγώνες, για να απελευθερωθεί η χώρα της από τους εξτρεμιστές.

Αφγανή Ελλάδα

Η 21χρονη Σαχάρ που ζει στη χώρα μας αισθάνεται πλέον ελεύθερη.

Η 21 ετών Σαχάρ από μωρό γνώρισε τη φρίκη των Ταλιμπάν. Στάθηκε όμως τυχερή και γλύτωσε τον εφιάλτη που βιώνουν οι γυναίκες στο Αφγανιστάν. Δραπέτευσε με την οικογένειά της κι η ίδια κατάφερε να φτάσει στην Ελλάδα. Όμως το μυαλό της βρίσκεται στις συμπατριώτισσές της, κι αγωνίζεται γι' αυτές.

Εδώ μπορώ να πάω σχολείο. Μπορώ να πάω όπου θέλω, να φοράω ό,τι θέλω. Είμαι ελεύθερη. Στη χώρα μου δεν μπορούσα να πάω σχολείο, γι΄αυτό ήρθα στην Ελλάδα.

Στη χώρα μας η νεαρή Αφγανή βρήκε τον παράδεισο. Επιτέλους νιώθει ελεύθερη να κάνει αυτά που δεν μπορούν ούτε να ονειρευτούν οι γυναίκες στο Αφγανιστάν: να ντύνεται όπως θέλει, να μακιγιάρεται, να πηγαίνει παντού χωρίς την υποχρεωτική συνοδεία ενός άνδρα.

Στα έξι χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα, η Σαχάρ πάλεψε σκληρά: αποφοίτησε από ελληνικό λύκειο, έμαθε πολύ καλά αγγλικά, έβγαλε και μια σχολή κομμωτικής. Ετσι σήμερα εργάζεται σε κομμωτήριο και καφετέρια, ακόμη και 16 ώρες καθημερινά, για να τα βγάλει πέρα. 

Όπως είπε η ίδια, θα ήθελε να επισκεφτεί ξανά το Αφγανιστάν, αλλά όσο υπάρχουν οι Ταλιμπάν, αυτό είναι αδύνατο.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top