Νέα μέτρα: Πώς θα ταξιδεύουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες από 13/9

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις στη νησιωτική και ηπειρωτική χώρα

Όλα τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας την Τρίτη 24/8.

Νέα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού θα ισχύουν από τις 13 Σεπτεμβρίου για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πολίτες σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους - Σε ισχύ από 13/9

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε το πρωί της Τρίτης όλα όσα θα ισχύουν στη χώρα μας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Σε αυτά περιλαμβάνονται και μέτρα που αφορούν τις μετακινήσεις εκτός νομού που αφορούν τόσο την ηπειρωτική όσο και τη νησιωτική χώρα.

Νέα μέτρα: Πώς θα λειτουργήσουν σχολεία και πανεπιστήμια από Σεπτέμβριο

μετακινήσεις - νέα μέτρα

Έτσι, από τις 13 Σεπτεμβρίου, οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί και θέλουν να ταξιδέψουν, με πλοίο, αεροπλάνο, τρένο και ΚΤΕΛ πρέπει να πληρώσουν 10 ευρώ για να κάνουν rapid test και μόνο σε ιδιωτικό εργαστήριο κι όχι σε δημόσια δομή.

Νέα μέτρα: Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Το εργαστηριακό τεστ για τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες (ενηλίκους και ανηλίκους 12 έως 17 ετών) πρέπει να γίνει έως 48 ώρες πριν από το ταξίδι τους. 

Οι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρωτικά βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr στο check-in κάθε μεταφορικού μέσου και έλεγχο γνησιότητας με την εφαρμογή covid free app από τον ιδιώτη.

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις παιδιών 5-11 ετών

Για τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών απαιτείται self test 48 ωρών, το οποίο παρέχεται δωρεάν από το κράτος ή αγοράζεται από το φαρμακείο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top