Φωτιά Θεολόγος: Ελεύθερος με όρους ο 14χρονος που κατηγορείται για εμπρησμό

Αρνείται τις κατηγορίες παρά τις αρχικές του δηλώσεις

Ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star για τη φωτιά στον Θεολόγο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε σήμερα ο 14χρονος που κατηγορείται για τους εμπρησμούς στην περιοχή του Θεολόγου.

Φωτιά Θεολόγος: Εκκενώνεται ο οικισμός - Φεύγουν με σκάφη οι κάτοικοι

Η απολογία του τελείωσε λίγο μετά τις 17:00 ωστόσο δεν έπεισε τους δικαστικούς λειτουργούς που του επέβαλαν περιοριστικούς όρους. Έτσι, ο ανήλικος απαγορεύεται να βγει από τη χώρα, πρέπει να εμφανίζεται στο ΑΤ της περιοχής του κάθε πρώτο και δεύτερο δεκαπενθήμερο, πρέπει να παρακολουθεί υποστηρικτικό πρόγραμμα ψυχικής υγείας στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και να επιβλέπεται για την εφαρμογή των όρων από Επιμελήτρια Ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι ο 14χρονος αρχικά είχε υποστηρίξει ότι έβαζε τις φωτιές γιατί του άρεσε να βλέπει τις φλόγες. Ωστόσο στη συνέχεια άλλαξε τα λεγόμενά του, λέγοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τις φωτιές.

Φωτιά Θεολόγος: Αγώνας να μην μπει η φωτιά στη Μαλεσίνα

Οι γονείς του κατηγορήθηκαν για παραμέληση ανηλίκου, ενώ το τελευταίο 24ωρο τον 14χρονο συνόδευε κοινωνική λειτουργός.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του lamiareport.gr, οι Δικαστικοί Λειτουργοί έκαναν ερωτήσεις για να σκιαγραφήσουν τον χαρακτήρα του 14χρονου αλλά και για να καταλάουν αν όντως προέβη σε πράξεις εμπρησμού. 

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Κωνσταντίνο Ζεκεντέ, ο 14χρονος δεν ομολόγησε ποτέ πράξεις εμπρησμού και απάντησε συγκροτημένα σε όλες τις ερωτήσεις αρνούμενος κάθε εμπλοκή με τους εμπρησμούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top