Φωτιά Θεολόγος: Εκκενώνεται ο οικισμός - Φεύγουν με σκάφη οι κάτοικοι

Μήνυμα 112 στους κατοίκους- Επιχείρηση του λιμενικού για μεταφορά κατοίκων

Ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star για τη φωτιά στον Θεολόγο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στη Φθιώτιδα, η οποία ξέσπασε λίγο πριν τις 13:00. Στην πευκόφυτη περιοχή υπάρχουν πολλές παραθεριστικές κατοικίες, οι οποίες απειλούνται άμεσα από τις φλόγες. 

Φωτιά και στον Θεολόγο: Περικύκλωσαν τα σπίτια οι φλόγες

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα ελικόπτερο. 

Πριν από λίγο, στάλθηκε ειδοποίηση του 112 για να εκκενωθεί ο οικισμός του Θεολόγου. Οι κάτοικοι έλαβαν την οδηγία να κατευθυνθούν προς την Λεκούνα και τη Βλυχάδα. 

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη της Φθιώτιδας κ. Θανάση Καρακάντζα που μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:«Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες καθώς οι φλόγες μέσα στην πευκόφυτη περιοχή είναι ιδιαίτερα καταστροφικές». Όπως σημειώνει: «Παρακαλώ όλους τους πολίτες να πειθαρχήσουν και να φύγουν μέσα από την επικίνδυνη περιοχή για να μπορέσουν άνθρωποι και μηχανές να δουλέψουν καλύτερα και να κάνουν το χρέος τους». 

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για εμπρησμό και τονίζουν ότι ειναι η 5η πυρκαγιά που εκδηλώνεται μέσα σε λίγες ημέρες. Τις προηγούμενες φωτιές πρόλαβαν και τις έσβησαν πριν πάρουν μεγάλες διαστάσεις.

Σύμφωνα με τον οπερατέρ του Star, Αλέξανδρο Καρούσο, η φωτιά στον Θεολόγο έχει συνεχείς αναζωπυρώσεις και οι πυροσβέστεε επιχειρούν αυτή τη στιγμή στην περιοχή του Λυκορέμματος. Οι κάτοικοι προσπαθούν να εκκενώσουν την περιοχή. 

Φωτιά Θεολόγος: Επιχείρηση του λιμενικού για απομάκρυνση των κατοίκων με σκάφη 

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή την ώρα γίνεται επιχείρηση του Λιμενικού προκειμέου οι κάτοικοι του Θεολόγου να απομακρυνθούν από την περιοχή με πλωτά μέσα, προκειμένου η ολική εκκένωση του οικισμού να γίνει με ασφάλεια. 

Η πυρκαγιά αυτή την ώρα έχει κατεύθυνση προς Μαλεσίνα και όχι προς τους παραθαλάσσιους οικισμούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top