Φωτιές: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα - Τι να κάνουμε για να προστατευτούμε

Βασιλακόπουλος: «Αντί για τον κορωνοϊό έχουμε πάθει ανοσία στον θάνατο»

Για την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από τις φωτιές και την σημασία του εμβολιασμού μίλησε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος καθηγητής πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ.

Φωτιές: Οι επιπτώσεις του νέφους στην υγεία - Τα ανησυχητικά συμπτώματα

Ο καθηγητής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση».ανέφερε πως όταν είμαστε κοντά στο πεδίο της φωτιάς εκτός από μικροσωματίδια εισπνέουμε και κάποια αέρια, γι αυτό χρειάζεται και η χρήση της μάσκας ειδικά για τα άτομα που έχουν υποκείμενα νοσήματα. Παράλληλα, όπως είπε πολύ σημαντικό είναι αυτά τα άτομα να επικοινωνήσουν με τον θεράποντα πνευμονολόγο τους για να ρυθμίσουν την αγωγή τους.

Εμβόλιο: «Τι θα μου συμβεί μετά από 4 χρόνια;» - Ο Βασιλακόπουλος απαντά

φωτιά Βίλια

Ωστόσο, τόνισε πως κάποιος που δεν ξέρει ότι έχει κάποιο νόσημα αν νιώσει ξαφνικά ιδιαίτερη δυσφορία, βήχα, δύσπνοια, ιδιαίτερα τώρα που είναι επιβαρυμένη η ατμόσφαιρα, να μη θεωρήσει ότι είναι απλά η ατμόσφαιρα αλλά να επισκεφτεί έναν πνευμονολόγο και να κάνει σπιρομέτρηση, γιατί υπάρχει μεγάλο ποσοστό υποδιάγνωσης αναπνευστικών νοσημάτων πχ από το τσιγάρο νοσούν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια περίπου 1.000.000 άνθρωποι στην Ελλάδα δηλαδή το 10% και οι μισοί δεν το γνωρίζουν. 

Φωτιές: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

«Αντί για τον κορωνοϊό έχουμε πάθει ανοσία στον θάνατο»

Αναφορικά με την εξέλιξη κορωνοιού στην χώρα μας ο ίδιος τόνισε πως η μόνη λύση είναι να εμβολιαστούμε όλοι άμεσα με τα υπάρχοντα εμβόλια και ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε την ζωή που κάναμε αν δεν εμβολιαστούμε μαζικά. 

Επεσήμανε πως αντί να πάθουμε ανοσία λόγω κορωνοιού, έχουμε πάθει ανοσία στον θάνατο καθώς κάθε μέρα έχουμε 20 θανάτους και η κοινωνία το θεωρεί φυσιολογικό. Σημείωσε πως 20 θάνατοι είναι σαν να πεθαίνει μισό λεωφορείο, επομένως θα πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να το περιορίσουμε.

εμβόλιο κατά του κορωνοιού

Η απάντηση σε όσους διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο

Απαντώντας σε όσους διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο υπό τον φόβο μελλοντικών παρενεργειών, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε « Ας υποθέσουμε ότι δεν εμβολιαστείς, και κολλήσεις φυσικά κορωνοιό και αναρρώσεις. Τότε έχεις εκτεθεί και στην πρωτεΐνη ακίδα που σε εκθέτει το εμβόλιο και στις υπόλοιπες πρωτεΐνες του κορωνοιού. Κάποιος που κόλλησε και ανάρρωσε φοβάται τι θα συμβεί σε 5 χρόνια μετά επειδή έχει εκτεθεί στην πρωτεΐνη ακίδα;».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top