Φωτιά στα Βίλια: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις - Τρία τα μέτωπα της πυρκαγιάς

Στη μάχη της κατάσβεσης τα δύο ρωσικά μεγαθήρια Ilyushin

Δείτε το ρεπορτάζ της Χριστίνας Καλοκύρη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Μαίνεται η φωτιά στα Βίλια Αττικής που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης. Στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και τα δύο ρωσικά μεγαθήρια Ilyushin χωρητικότητας 40 τόνων, που πλέον κάνουν ρίψεις νερού πάνω στα μέτωπα στο όρος Πατέρας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η μεγάλη πυρκαγιά μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Μαίνεται η φωτιά στα Βίλια - Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί και ένα γηροκομείο

Τα δύο ρωσικά αεροσκάφη έρχονται να ενισχύσουν τη δύναμη κρούσης του μηχανισμού πυρόσβεσης και ειδικότερα τα εναέρια μέσα, που έχουν ήδη ενισχυθεί, και επιχειρούν συνολικά 14 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το άλλο ρωσικό Beriev-200.

Φωτιά στα Βίλια: Μέχρι την Κρήτη έφτασε ο καπνός - Εικόνες από δορυφόρο

φωτιά

Φωτιά στα Βίλια: Σε τρία μέτωπα η πυρκαγιά – Εκκενώθηκαν οι οικισμοί

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε τρία μέτωπα και καίει πευκοδάσος στους λόφους του όρους Πατέρας, στο τμήμα από Παλαιοχώρι, 'Αγιος Σωτήρας και Παλαιοκούνδουρα, αλλά η κατάσταση παρουσιάζει βελτίωση σε σχέση με την νύχτα και τις πρωινές ώρες, που εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί και ένα γηροκομείο.

Όπως ανέφεραν αρμόδιοι αξιωματικοί, δεν κινδυνεύει πλέον κάποιος οικισμός, αλλά η εκκένωση έγινε ουσιαστικά γιατί δεν υπάρχουν δρόμοι για την γρήγορη απομάκρυνση των κατοίκων, που λόγω των πυκνών καπνών υπήρχε ενδεχόμενο να εγκλωβιστούν.

φωτιά Βίλια

φωτιά τώρα

Το στοίχημα είναι να προλάβουν οι ισχυρές δυνάμεις που επιχειρούν οποιαδήποτε μεγάλη αναζωπύρωση τις μεσημβρινές ώρες και μέχρι τις 18.00 που ανεβαίνει η θερμοκρασία και δημιουργεί κινδύνους για ταχύτερη εξέλιξη της πυρκαγιάς, γι' αυτό αποφασίστηκε να επιχειρήσουν και τα δύο ρωσικά μεγαθήρια.

Μέχρι στιγμής ευνοούν και οι καιρικές συνθήκες καθώς πνέουν ασθενείς άνεμοι, μέχρι 3 μποφόρ, κάτι δημιουργεί ελπίδες για οριοθέτηση της πυρκαγιάς εντός τις ημέρας.

Φωτιά Βίλια: Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, με πεζοπόρα τμήματα, πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, αλλά και δεκάδες εθελοντές - κάτοικοι της περιοχής, συνεχίζουν την τιτάνια προσπάθεια να ανακόψουν τα πύρινα μέτωπα - Δείτε το ρεπορτάζ του Γιώργου Σαραντάκου για το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Σημειώνεται ότι το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Αρχηγός του Π.Σ. αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης που βρίσκεται στο πεδίο, ενώ επιχειρούν και πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις με την συνδρομή του στρατού και μηχανημάτων, ενώ την δύσκολη δουλειά στα δύσβατα σημεία έχουν αναλάβει τα εναέρια μέσα.

φωτιά τώρα Βίλια

Φωτιά Κερατέα: Βελτιώνεται συνεχώς η εικόνα του μετώπου

Συνεχώς βελτιώνεται η κατάσταση και στην πυρκαγιά στην Κερατέα, η οποία πλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν έχει φλόγα και αντιμετωπίζονται μόνο κάποιες εστίες που καπνίζουν στην περίμετρο, η οποία επί της ουσίας έχει οροθετηθεί, αν και δεν έχει δοθεί επίσημα.

Για τις μεσημβρινές ώρες κάνουν συνεχώς ρίψεις δύο ελικόπτερα, ενώ επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top