Μαίνεται η φωτιά στα Βίλια - Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί και ένα γηροκομείο

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Κερατέα

Μαίνεται η φωτιά στα Βίλια Αττικής. Έχουν εκκενωθεί πέντε οικισμοί / Βίντεο: Ant1

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται για δεύτερη ημέρα η πυρκαγιά στα Βίλια που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας. Πυροσβέστες και εθελοντές έδωσαν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες προκειμένου να την περιορίσουν και να μην καταστραφούν περιουσίες, ωστόσο η πυρκαγιά καίει τώρα το παρθένο δάσος στο όρος Πατέρα.

Δύσκολη νύχτα στα Βίλια - Εκκενώθηκε και ο οικισμός Βενίζα

Σήμερα το πρωί δόθηκε στάλθηκε από το 112 μήνυμα για εκκένωση των οικισμών Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Άγιος Σωτήρας, Παλαικούνδουρα και Θέα αλλά και το γηροκομείο «Παναγιά Φανερωμένη». Έπειτα από επικοινωνία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τον πρόεδρο του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό, 12 τρόφιμοι μεταφέρθηκαν για φιλοξενία στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» και  άλλοι δύο θετικοί στον κορωνοϊό διακομίστηκαν στο ΠΓΝ «Αττικόν».

Nωρίς το βράδυ της Δευτέρα είχε εκκενωθεί και ο οικισμός Βενίζα, με την Πολιτική Προστασία να καλεί τους κατοίκους να φύγουν προς Μέγαρα. 

φωτιά Βίλια\

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στα Βίλια Αττικής / φωτογραφία Eurokinissi

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας εκκενώθηκαν οι οικισμοί Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι προς Ψάθα, ‘Αγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, Αγ. Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι, με οδηγίες στους κατοίκους να κινηθούν προς Ψάθα και Αλεποχώρι.

Ενισχύονται τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης στα Βίλια - Ανεξέλεγκτες διαστάσεις

Φωτιά στα Βίλια: Νέο μέτωπο προς Πόρτο Γερμενό

Παράλληλα το πύρινο μέτωπο έχει περάσει από χθες το βράδυ τον δρόμο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα νέο μέτωπο προς το Πόρτο Γερμενό.

Σημειώνεται ότι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 330 πυροσβέστες με 115 οχήματα, 8 ομάδες πεζοπόρου και ένα Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, αλλά και εναέρια μέσα. Στο πλευρό των Ελλήνων πυροσβεστών συνδράμουν ακόμα 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα από την Πολωνία.

φωτιά Κερατέα

Επιπλέον, ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Δευκαλίων και ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει ως συνδρομή 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν, επίσης, πολλοί εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

φωτιά Βίλια\

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Κερατέα

Από την άλλη, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά της Κερατέας που εκδηλώθηκε χθες σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Μαρκάτι και έχει κάψει σπίτια και δάσος.

Φωτιά Κερατέα: Συγκλονίζουν οι εικόνες από την «πύρινη κόλαση»

Μέχρι τώρα αντιμετωπίζονται διάσπαρτες ενεργές καύσεις εντός της περιμέτρου όπου επιχειρούν 104 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 40 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top