Φωτιά στα Βίλια: Μέχρι την Κρήτη έφτασε ο καπνός - Εικόνες από δορυφόρο

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην περιοχή

Μεγάλη φωτιά στα Βίλια Αττικής. - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (16/8)

Μέχρι τις δυτικές ακτές της Κρήτης έφτασαν οι καπνοί από τη φωτιά που καίει από το μεσημέρι της Δευτέρας στα Βίλια.

Μαίνεται η φωτιά στα Βίλια - Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί και ένα γηροκομείο

Οι εντυπωσιακές εικόνες του καπνού από την φωτιά καταγράφηκαν από τον ευρωπαϊκό μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-11. Ο καπνός που φτάνει στην Κρήτη συναντά αραιές νεφώσεις που καλύπτουν την περιοχή.

φωτιά Βίλια

Η εικόνα που καταγράφηκε στις 08:55 μετά από επεξεργασία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

φωτιά Βίλια καπνός

Οι ενεργές εστίες του τελευταίου εικοσιτετραώρου στην Αττική - meteo.gr

Meteo: Έως 3 μποφόρ οι άνεμοι τις επόμενες ώρες

Όσον αφορά την εξέλιξη των ανέμων στην περιοχή, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους έως 2 και τοπικά έως 3 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 2 και τοπικά έως 3 μποφόρ.

Meteo άνεμοι

Στο Σχήμα 3 φαίνεται η πρόγνωση του πεδίο των ανέμων το μεσημέρι για την περιοχή της Αττικής.

Μαίνεται η φωτιά στα Βίλια – Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί και ένα γηροκομείο

Δραματική είναι η κατάσταση από τη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή των Βιλίων, όπου τη νύχτα εκκενώθηκαν ακόμα οι οικισμοί Θέα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Παλαιοκούνδουρα και Αγία Σωτήρα και το γηροκομείο «Παναγιά Φανερωμένη», καθώς οι φλόγες που εκτείνονται σε μεγάλο μέτωπο πλησίασαν την κατοικημένη περιοχή, καίγοντας το πυκνό παρθένο πευκοδάσος στο όρος Πατέρα.

Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν και τα εναέρια μέσα, ειδικά στα Βίλια, και συγκεκριμένα 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200. Σε ό,τι αφορά τις επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 330 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων οκτώ (8) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 115 οχημάτων, του ΜΕΤΠΕ (Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων), καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για τη συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top