Κορωνοϊός: Πρώτος θάνατος πλήρως εμβολιασμένου χωρίς υποκείμενο νόσημα

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου

Ένας άνδρας, ο οποίος είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό. 

Ο άνδρας νόσησε από κορωνοϊό, παρά το γεγονός ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένος, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου τελικά κατέληξε. 

Μετάλλαξη Δέλτα: Ποια είναι τα βασικά συμπτώματα

Σύμφωνα με όσα είπε στο Open, ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, Ν. Καπραβέλος, πρόκειται για τον πρώτο νεκρό στους 13.000 που θρηνεί η χώρα μας από κορωνοϊό, ο οποίος είχε εμβολιαστεί πλήρως και δεν είχε υποκείμενο νόσημα. 

Κορωνοϊός: Με πνευμονική εμβολή 19χρονος στην Πάτρα

Ωστόσο τόνισε πως αυτό δε θέτει υπό αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι του κορωνοϊού και δε θα πρέπει να αποτρέψει τους πολίτες από το να πάνε να εμβολιαστούν, καθώς πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση. 

Κορωνοϊός:Φόβοι για 10.000 κρούσματα και 100 νεκρούς ημερησίως το φθινόπωρο

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την ταχύτατη μετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα και δεν έκρυψε τον φόβο του για τους κινδύνους που υπάρχουν μετά την επιστροφή των εκδρομέων από τις διακοπές τους και την επιδείνωση του καιρού. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top