Κορωνοϊός: Μόνο εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους εστίασης από φθινόπωρο

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους ανεμβολίαστους

Στενεύουν τα περιθώρια για τους ανεμβολίαστους, καθώς η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν προτίθεται να χαλαρώσεις τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας από το φθινόπωρο. 

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο καιρός σταδιακά θα επιδεινώνεται και θα καταστήσει αδύνατη τη χρήση των ανοιχτών χώρων, οι οποίοι σήμερα λειτουργούν ως μεικτοί. 

Τελεσίγραφο Κοντοζαμάνη σε υγειονομικούς: Εμβολιαστείτε, αλλιώς αναστολή

Αυτό λοιπόν σημαίνει πως από τον Σεπτέμβριο όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, δε θα μπορούν να μπαίνουν σε κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους εστιατορίων, μπαρ και κέντρων διασκέδασης. 

Αντίθετα οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να πηγαίνουν απρόσκοπτα, παρουσιάζοντας στην είσοδο το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού τους και την ταυτότητά τους. 

Σχολεία: Tι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο - Νέο πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό

Οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να κατεβάσουν το πιστοποιητικό στο κινητό τους εύκολα και σε λίγα λεπτά, μέσω του emvolio.gov.gr.

Την κυβερνητική στρατηγική σκιαγράφησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε την Πέμπτη. 

Κορωνοϊός: Με δύο τεστ την εβδομάδα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

«Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους», είπε χαρακτηριστικά.

Στα τέλη Αυγούστου οι επίσημες ανακοινώσεις

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται στα τέλη Αυγούστου, όταν και είναι προγραμματισμένο να εκπνεύσουν οι υφιστάμενοι κανόνες. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε την περασμένη Πέμπτη έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές για το τι μέλλει γενέσθαι το φθινόπωρο. 

Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και για την εστίαση

«Κάποια δείγματα γραφής τα έχουμε ήδη δώσει. Μην περιμένετε, λοιπόν, ότι θα υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση ως προς την προσέγγισή μας για το ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να μπαίνει σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας όταν με το καλό επιστρέψουμε στις πόλεις και αρχίσει ο καιρός να κρυώνει», ανέφερε.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστούν ξανά οριζόντια περιοριστικά μέτρα, δηλαδή καθολικό lockdown γιατί κάποιοι πολίτες αρνούνται να εμβολιαστούν. 

Μητσοτάκης: «Δε θα πάμε σε νέο lockdown το φθινόπωρο»

«Η οικονομία θα λειτουργήσει, η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή. Και η απάντηση στο πρόβλημα της μετάλλαξης Δέλτα δεν είναι το lockdown, είναι ο εμβολιασμός και η στοιχειώδης προστασία και η κοινή λογική», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top