Σχολεία: Tι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο - Νέο πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό

Ποιοι εκπαιδευτικοί θα μπαίνουν σε αναστολή

Με νέο πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, καθώς έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί παιδιών άνω των 12 ετών. 

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, πλέον δε θα κλείνουν τμήματα όταν εκδηλώνεται ένα κρούσμα.

Σχολεία: Πώς μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια από τον Σεπτέμβριο

«Πέρσι έκλειναν τμήματα με το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού για να αποφευχθεί η διασπορά στην οικογένεια. Τώρα η οικογένεια είναι ήδη εμβολιασμένη σε μεγάλο βαθμό ή τέλος πάντων μπορούν να εμβολιαστούν», είπε η υπουργός και πρόσθεσε πως θα γίνει συζήτηση με την επιτροπή ειδικών για να αλλάξουν τα πρωτόκολλα και να διασφαλιστεί η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων. 

Κεραμέως: Κανονικά θα λειτουργήσουν τον Σεπτέμβριο σχολεία και ΑΕΙ   

«Το τονίζω η απόλυτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της λειτουργίας δια ζώσης των σχολείων και με την επιτροπή θα συζητήσουμε τους όρους που θα τη διασφαλίσουν», σημείωσε η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε πως η ενημέρωση των πρωτοκόλλων αναμένεται χρονικά κοντά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Ποιοι εκπαιδευτικοί θα μπαίνουν σε αναστολή

Σύμφωνα με την υπουργό, από τη νέα σχολική χρονιά όσοι εκπαιδευτικοί δεν εμβολιαστούν ή δεν προσκομίζουν βεβαίωση εβδομαδιαίου μοριακού ή rapid test θα τίθενται σε αναστολή εργασίας.

Eκπαιδευτικοί: Από την τσέπη τους τα test όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί

«Δε θα εισέρχεται στις σχολικές αίθουσες εκπαιδευτικός που δεν είναι, είτε πλήρως εμβολιασμένος, είτε δεν έχει υποβληθεί εβδομαδιαίως σε εργαστηριακό τεστ», ξεκαθάρισε, χωρίς να διευκρινίσει πόσα εργαστηριακά τεστ θα απαιτούνται την εβδομάδα από τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς. 

Την ευθύνη για τον έλεγχο των εγγράφων των εκπαιδευτικών θα έχουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι προβλέπει για τους ανεμβολίαστους η τροπολογία

«Το μήνυμά μας είναι σαφές: Εμβολιαστείτε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο όπλο κατά της πανδημίας», τόνισε η υπουργός Παιδείας, σημειώνοντας ότι μεγάλο ποσοστό, άνω του 76%, των εκπαιδευτικών έχει ήδη εμβολιαστεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top