Δεκαπενταύγουστος: Τα μέτρα που ισχύουν για την έξοδο των εκδρομέων

«Όπου φύγει- φύγει» οι Αθηναίοι – 100% πληρότητα στα πλοία

Η κίνηση στα διόδια αυτή τη στιγμή από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (13/8/21)

Με αεροπλάνα, πλοία, αυτοκίνητα, τραίνα  και ΚΤΕΛ εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι Αθηναίοι ενόψει του Δεκαπενταύγουστου. 

Δεκαπενταύγουστος: Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά

Όσοι έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό, με τουλάχιστον δεκατέσσερις μέρες να έχουν περάσει από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους, μπορούν να ταξιδεύουν με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αντίθετα, όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ή δεν έχουν εμβολιαστεί καν πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό ή rapid test προκειμένου να επιβιβαστούν στα ταξιδιωτικά μέσα. 

Φυσικά, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους σε πλοία, αεροπλάνα, ΚΤΕΛ και τραίνα. 

Εξονυχιστικοί είναι οι έλεγχοι στο λιμάνι του Πειραιά/ eurokinissi

Οι έλεγχοι για τον κορωνοϊό είναι σαρωτικοί και συχνά δημιουργούνται μεγάλες ουρές. 

Δύο ημέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο, η κίνηση από το πρωί είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Εξήντα επτά δρομολόγια έχουν προγραμματιστεί για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά και είναι όλα τα πλοία γεμάτα.  

Εξονυχιστικοί είναι οι έλεγχοι στο λιμάνι του Πειραιά/ eurokinissi

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του λιμενικού σώματος, από 1 έως 10 Αυγούστου έφυγαν από τον Πειραιά 288.259 επιβάτες, δηλαδή 42.714 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι. Τις τελευταίες ημέρες 25.000 επιβάτες έφυγαν από το λιμάνι για τα νησιά του Αιγαίου, του Αργοσαρωνικού και των Κυκλάδων. 

Δεκαπενταύγουστος: Αυξημένοι οι έλεγχοι στα διόδια 

Αυξημένη αλλά δίχως ιδιαίτερα προβλήματα είναι και η κίνηση στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο. Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι επέλεξαν και φέτος να περάσουν το καλοκαίρι στην ηπειρωτική Ελλάδα. Από τις 06:00 το πρωί ως τις 13:00 το μεσημέρι πέρασαν 12.932 ΙΧ από την Αθηνών- Λαμίας και 18.250 αυτοκίνητα από την Αθηνών- Κορίνθου. 

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου

Εξονυχιστικοί είναι οι έλεγχοι στο λιμάνι του Πειραιά/ eurokinissi

Φυσικά, κίνηση υπάρχει και στη Θεσσαλονίκη. Στα διόδια των Μαλγάρων επικρατεί το αδιαχώρητο, αφού χιλιάδες επισκέπτες μπαίνουν στην πόλη από βαλκανικές χώρες και από την Ευρώπη. 

Οι έλεγχοι των τροχονόμων ήδη είναι εντατικοί, ενώ επικεντρώνονται κυρίως στον έλεγχο του ορίου ταχύτητας. Να σημειωθεί πως μέχρι και την Κυριακή απαγορεύεται η κυκλοφορία για φορτηγά άνω του 1.5 τόνου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top