Δεκαπενταύγουστος: Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά

Φεύγουν και οι τελευταίοι αδειούχοι του Αυγούστου

Δείτε το ρεπορτάζ του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Star 

Αυξημένη είναι η κίνηση από νωρίς το πρωί στο Λιμάνι του Πειραιά, καθώς αναχωρούν από την πρωτεύουσα και οι τελευταίοι αδειούχοι του Αυγούστου. 

Ουρές αυτοκινήτων σχηματίστηκαν έξω από τα πλοία προς τα νησιά, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται ιδιαίτερες καθυστερήσεις στην επιβίβαση. 

αυτοκίνητα λιμάνι

Ουρές αυτοκινήτων στο λιμάνι του Πειραιά

Οι ταξιδιώτες είναι πλήρως ενημερωμένοι και εφοδιασμένοι με τα έγγραφα που θα πρέπει να έχουν μαζί τους για να μπορέσουν να ταξιδέψουν, αλλά και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν κατά την επιστροφή τους από τις διακοπές τους. 

Όταν επιστρέφουν οι εκδρομείς από τα νησιά στα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας πρέπει να επιδείξουν στις αρμόδιες αρχές πριν την επιβίβασή τους είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, είτε αρνητικό διαγνωστικό έλεγχο, δηλαδή μοριακό, rapid, αλλά και self test που έχει διενεργηθεί 24 ώρες πριν από το ταξίδι τους. 

ταξιδιώτες Πειραιάς

Φεύγουν και οι τελευταίοι αδειούχοι του Αυγούστου

Το προηγούμενο διάστημα τα self tests αποτελούσαν απλή σύσταση, όμως με τη νέα ΚΥΑ που εκδόθηκε καθίστανται υποχρεωτικά. 

Οι έλεγχοι στα λιμάνια είναι εξονυχιστικοί για να διαπιστωθεί ότι οι επιβάτες τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όσοι δε διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα δεν επιβιβάζονται στα πλοία. 

έλεγχοι λιμάνι

Εξονυχιστικοί είναι οι έλεγχοι στο λιμάνι του Πειραιά

Όσον αφορά στις μετακινήσεις προς τα νησιά, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού εφόσον έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τουλάχιστον 14 ημέρες πριν, ή PCR τεστ που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών, ή rapid test εντός των τελευταίων 48 ωρών, ή πιστοποιητικό νόσησης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top