Φωτιά Γορτυνία: Στο νοσοκομείο πυροσβέστης με εγκαύματα

Δύο ακόμα με αναπνευστικά προβλήματα - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες έδιναν όλη τη νύχτα πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κάτοικοι στη Γορτυνία, για να καταφέρουν να σώσουν τα σπίτια τους. Αυτήν την ώρα υπάρχει αναζωπύρωση στο δάσος της Κάπελης πάνω από τις Ράχες. Η φωτιά καίει χαμηλά, αλλά ανεβαίνει σιγά -σιγά προς Μοναστηράκι. Το σημείο είναι δύσβατο και πολύ πυκνό από δέντρα και βλάστηση,

Φωτιά Αρκαδία: Κάηκαν σπίτια στον Πυρρή - Παραμένει μεγάλο το πύρινο μέτωπο

Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν επτά ελικόπτερα και επτά πυροσβεστικά αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200.

Επιχειρούν επίσης συνολικά 578 πυροσβέστες με 181 οχήματα και 30 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα από την Τσεχία, 21 πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, 139 πυροσβέστες με 38 οχήματα από τη Γαλλία και 57 πυροσβέστες με 18 οχήματα από τη Γερμανία.

Το βράδυ ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και με το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού με εναέρια μέσα. Σήμερα αναμένονται επιπλέον επίγειες δυνάμεις με τη συνδρομή Γάλλων και Γερμανών πυροσβεστών. 

φλογες στη Γορτυνία

Μεγάλες οι καταστροφές από τη φωτιά στη Γορτυνία

Στόχος είναι το μέτωπο να μην περάσει προς το όρος Μαίναλο και γι’ αυτό έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες για να ανακόψουν την πύρινη λαίλαπα. 

Φωτιά Αρκαδία: Εκκενώνονται τώρα 19 οικισμοί - Καίγονται σπίτια στη Λιοδώρα

καμένο σπίτι

Περίπου 15 σπίτια κάηκαν στο χωριό Πυρρή

Η ένταση των ανέμων μειώθηκε, ωστόσο η φωτιά μαίνεται και απειλεί τις περιοχές Φαναράκι, Καστράκι, Πυρρή, Λώτη, Λιοδώρα, Χρυσοχώρι και Δάφνη, ενώ καίει σε δύσβατες περιοχές, όπου δεν μπορούν να επιχειρήσουν οι επίγειες δυνάμεις. 

Φωτιά Αρκαδία: Συναγερμός στη Γορτυνία- Μπήκαν στο Δωδεκάμετρο οι φλόγες

Στο νοσοκομείο πυροσβέστης με εγκαύματα

Σύμφωνα με πληροφορίες γιατρός του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στη Δάφνη Αρκαδίας, για να βοηθήσει, εάν παραστεί ανάγκη, τους πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή. 

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, δύο πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα διακομίστηκαν από το κλιμάκιο στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, ενώ ένας πυροσβέστης προσήλθε χθες βράδυ στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων με μικροεγκαύματα. 

Κρίθηκε σκόπιμο να διακομιστει στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, όπου νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση.

Φωτιά Γορτυνία: Εκκενώθηκαν 21 οικισμοί - Κάηκαν σπίτια

Χθες με εντολή της Πυροσβεστικής εκκενώθηκαν προληπτικά 21 οικισμοί. Συγκεκριμένα οι κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα χωριά Χρυσοχώρι, Ιαματικές Πηγές, Λουτρά, Λίθαρος, Αγιονέρι, Παρνασσός, Όχθια, Αετοράχη, Καλλιάνι, Δόξα, Τουμπίτσι, Μελιδόνι, Παλαιοχώρι, Πυρρής, Άγιος Ιωάννης, Λώτης, Λιοδώρα, Καστράκι, Φαναράκι, Λιβαδάκι και Καπελλίτσα.

σπίτι στη Γορτυνία

Χθες εκκενώθηκαν συνολικά 21 χωριά που απειλήθηκαν από τις φλόγες

Αρκετοί πάντως κάτοικοι αρνήθηκαν να φύγουν και παρέμειναν στον τόπο τους για να υπερασπιστούν τα σπίτια και τις περιουσίες τους. 

Φωτιά Αρκαδία: Πέρασαν μέσα από οικισμούς οι φλόγες στη Γορτυνία

πυροσβέστης κατάσβεση

Όλη νύχτα οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες

Οι φλόγες όμως ήταν αδυσώπητες και στο πέρασμά τους κατέστρεψαν σπίτια, αποθήκες, αγροικίες, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι δεκάδες οικισμοί. Ειδικά στο χωριό Πυρρή κάηκαν ολοσχερώς 15 σπίτια. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top