Φωτιά Εύβοια: Εγκλωβισμένοι στο Μαντούδι - Μικρή ύφεση σε κάποια σημεία

Έχουν εκκενωθεί 25 οικισμοί

Το ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή για τις εξελίξεις στην πυρκαγιά στην Εύβοια

Τεράστιοι καπνοί απλώνονται στην βόρεια Εύβοια, αφού η φωτιά συνεχίζεται για τέταρτη συνεχόμενη μέρα. 

Εύβοια φωτιά

Αποκαρδιωτικές οι εικόνες από τα καμμένα στην Εύβοια/ eurokinissi

Ενίσχυση εναέριων δυνάμεων ζητά ο Δήμαρχος Μαντουδίου, καθώς τα δάση είναι δύσκολο να προσεγγιστούν με πυροσβεστικά οχήματα. Η περιοχή αποτελείται από δάσος με πολλά εύφλεκτα υλικά, αφού εκεί υπάρχουν εργαστήρια για παραγωγή ρετσίνης. 

Φωτιά Εύβοια: Έκκληση για να φύγουν οι κάτοικοι - Εκκενώθηκαν 25 οικισμοί

Πλέον, στην Εύβοια υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς, με πιο επικίνδυνο αυτό που κατευθύνεται προς το Μαντούδι. Η θετική είδηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή στο Star, προς το παρόν δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο στην Εύβοια, κάτι το οποίο καθιστά σχεδόν αδύνατη την κατάσβεση από τους πυροσβέστες. 

Το μεγάλο στοίχημα πλέον είναι η φωτιά να μην αγγίξει το Μαντούδι, καθώς εκεί είναι πολλές οι κατοικίες αλλά και το πράσινο. Στην περιοχή έχουν εκκενωθεί πάνω από 25 οικισμοί, ενώ οι κάτοικοι εδώ και τέσσερις μέρες δεν έχουν πού να πάνε. 

Το 112 και η ΓΓΠΠ μεταφέρει τους κατοίκους ανάλογα με τη φορά των ανέμων, οι οποίοι σήμερα πνέουν πιο ισχυροί και δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Φωτιά Εύβοια: Πληροφορίες για εγκλωβισμένους στο Μαντούδι 

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, υπάρχουν εγκλωβισμένοι κάτοικοι στο Μαντούδι, οι οποίοι περιμένουν στο λιμάνι για να τους μεταφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο. 

Φωτιά Εύβοια: Συνεχείς αναζωπυρώσεις - Δίπλα στη Σκεπαστή οι φλόγες

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, μίλησε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, αναφέροντας πως μέχρι τώρα έχει διασωθεί ο οικισμός της Στροφυλιάς, που βρίσκεται μόλις 10 χιλιόμετρα από το Μαντούδι, αλλά οι γύρω οικισμοί δοκιμάζονται. 

Εύβοια φωτιά

Αποκαρδιωτικές οι εικόνες από τα καμμένα στην Εύβοια/ eurokinissi

«Χθες, με το που ήρθε η νύχτα έγινε η ολική καταστροφή: 110.000 στρέμματα έγιναν στάχτη μέσα σε ένα βράδυ» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε πως η οδηγία προς όλους τους κατοίκους είναι να εκκενώσουν προς Χαλκίδα.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top