Φωτιά Εύβοια: Έκκληση για να φύγουν οι κάτοικοι - Εκκενώθηκαν 25 οικισμοί

Το δραματικό μήνυμα του δημάρχου Γεωργίου Τσαπουρνιώτη

Δείτε ρεπορτάζ για τις φωτιές στην Βόρεια Εύβοια από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Εφιαλτικό παραμένει το σκηνικό της μεγάλης φωτιάς στη Βόρεια Εύβοια, καθώς το πύρινο μέτωπο ανάμεσα στη Σκεπαστή και τους Κουρκουλούς, αναζωπυρώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή.

Φωτιά Εύβοια: Συνεχείς αναζωπυρώσεις - Δίπλα στη Σκεπαστή οι φλόγες

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ ο δήμαρχος Μαντουδίου Γεώργιος Τσαπουρνιώτης, ανέφερε ότι οι προσπάθειες κατάσβεσης για τον περιορισμό των μεγάλων μετώπων σε Αμέλαντες και Σκεπαστή δεν απέδωσαν, με αποτέλεσμα η φωτιά να παραμένει ανεξέλεγκτη.

«Εκκενώστε τώρα όλο το ανατολικό μέτωπο του Δήμου μας και συγκεκριμένα της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως, διότι η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις», ανέφερε στη δραματική έκκλησή του στο Facebook ο κ. Τσαπουρνιώτης.

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια καίει για τρίτη ημέρα και συνολικά έχουν εκκενωθεί 25 οικισμοί στην περιοχή. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι πολύ μεγάλη, καθώς επιχειρούν 240 πυροσβέστες με 65 οχήματα, δημοτικές κι εθελοντικές οργανώσεις.

Νωρίτερα, οι πύρινες γλώσσες από το Μέτωπο στη Σκεπαστή έφτασαν στα πρώτα σπίτια στον οικισμό Κουρκουλοί. Ωστόσο το βράδυ οι άνεμοι άλλαξαν κατευθυνση σπρώχνωντας τη φωτιά σε Σκεπαστή, Κεραμεία και Αγία Άννα.

Φωτιά Εύβοια: Στάχτη χιλιάδες στρέμματα πρασίνου, σπίτια και περιουσίες

Νωρίτερα , οι αρχές είχαν εκκενώσει την Αγία Άννα καθώς το δεύτερο μέτωπο κατευθυνόταν προς τον οικισμό και το απόγευμα. Η αστυνομία εκκένωσε το  camping της Αγίας Άννας στην βόρεια Εύβοια, ενώ τα σπίτια τους εγκατέλειψαν και οι κάτοικοι στην παραλία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top