Φωτιά Ηλεία: Μάχη με τις φλόγες στη Νεμούτα - Δίπλα στην Αρκαδία

Νέο μήνυμα του 112- Έχουν εκκενωθεί 52 οικισμοί

Η φωτιά στην Ηλεία μαίνεται για τρίτη μέρα, με συνεχείς αναζωπυρώσεις και τους κατοίκους να έχουν απελπιστεί. 

Δυστυχώς, η κατάσταση έχει γίνει πιο δύσκολη για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, αφού πλέον πνέουν ισχυροί άνεμοι στο σημείο. 

Φωτιά Θεολόγος: Εκκενώνεται ο οικισμός - Φεύγουν με σκάφη οι κάτοικοι

Πλέον, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται στο χωριό του Λάλα και στο Λαμπέτι ενώ οι φλόγες πλησιάζουν επίσης και τον οικισμό Ροζέικα στον Αμπελώνα, ενώ στο σημείο της Αρχαίας Ολυμπίας είναι κοντά στον οικισμό της Νεμούτας και απειλεί να περάσει στην Αρκαδία.

Το βασικό πρόβλημα πλέον είναι πως οι άνεμοι στο σημείο πνεόυν ισχυροί, με αποτέλεσμα να επεκτείνεται ταχύτατα το πύρινο μέτωπο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κωσταντίνας Τσεγγενέ στο Star, έχουν εκκενωθεί συνολικά 52 οικισμοί στην Ηλεία. 

Πριν από λίγο, στάλθηκε νέο μήνυμα του 112 στους κατοίκους των οικισμών Βίλλια, Τσαπαρέικα και Νεμούτα για να εκκκενώσουν και να κατευθυνθούν προς Αχλαδίνη. 

Φωτιά Ηλεία: Εκτροπή πυροσβεστικού οχήματος στο Κολίρι – 1 τραυματίας

Εκτροπή πυροσβεστικού οχήματος σημειώθηκε στο Κολίρι στην Ηλεία, όπου η μεγάλη πυρκαγιά έχει κάψει μεγάλες εκτάσεις και σπίτια. 

Σύμφωνα με το patrisnews,  πυροσβεστικό όχημα που επιχειρούσε στο μέτωπο της φωτιάς στο Κολίρι τούμπαρε.

Φωτιά στην Ηλεία: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά - Καίγονται σπίτια

Κατά την εκτροπή του είχε δύο επιβαίνοντες όπου ο ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε και μεταφέρεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Κλειστοί πολλοί δρόμοι στην Πελοπόννησο

Νέες απαγορεύσεις κυκλοφορίας οχημάτων ισχύουν στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας και στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας, λόγω δυσμενών συνθηκών ορατότητας, εξαιτίας της φωτιάς στην περιοχή Χράνοι, Αρκαδίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι διακοπές της κυκλοφορίας έχουν τεθεί σε ισχύ στα παρακάτω σημεία:

*Στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 172,7 (σταθμός διοδίων Μάναρη) και 210,6 (ανισόπεδος κόμβος Τσακώνας)

*Στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας, μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 37,5 (στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λεονταρίου Αρκαδίας) και 59 (στο ύψος του κόμβου Τσακώνας).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top