Φωτιά στην Ηλεία: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά - Καίγονται σπίτια

«Είναι ξεκάθαρα εμπρησμός» δηλώνει ο Δήμαρχος Πύργου στο Star

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία- Καίει τα πάντα στο πέρασμά της/ Βίντεο Star (5/8/21)

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η φωτιά στην Ηλεία και την Αρχαία Ολυμπία, η οποία καίει τα πάντα στο πέρασμά της εδώ και δύο μέρες. 

Φωτιά στην Ηλεία: Πάνω από 100 εγκλωβισμένοι στο χωριό Κλαδέος

Ήδη έχουν εκκενωθεί πάνω από 20 οικισμοί σήμερα, με το 112 να ενημερώνει συνεχώς τους κατοίκους να απομακρυνθούν. 

Στη Λάλα Ηλείας βρέθηκε η ρεπόρτερ Κωσταντίνα Τσεγγενέ μαζί με την κάμερα του έκτακτου δελτίου ειδήσεων του Star, η οποία κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες από την πύρινη λαίλαπα. 

Οι πληροφορίες μιλούν για αρκετά καμμένα σπίτια, ενώ το πύρινο μέτωπο κινείται προς τα ανατολικά. Η κατάσταση στον νομό το πρωί ήταν καλύτερη, όμως τα μποφόρ της περιοχής γρήγορα συνέβαλλαν στην αναζωπύρωση των εστιών και την επέκταση τους. 

Οι κάτοικοι και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν εξαντληθεί, αλλά πολλοί ντόπιοι δεν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, καθώς αποτελούν κόπους μίας ζωής. 

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στο Star: «Πολύ κρίσιμη η σημερινή βραδιά»

O Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας μίλησε σήμερα το απόγευμα στο Star και περιέγραψε τον αγώνα με τις φλόγες. 

φωτιά Ηλεία

Αποκαρδιωτικά τα πλάνα από την πυρκαγιά στην Ηλεία/ eurokinissi

«Γίνεται μεγάλος αγώνας. Οι πυροσβεστικά δυνάμεις είναι τα όρια τους, ενώ δίνεται μάχη για την πλήρη εκκένωση των οικισμών. Στην περιοχή του Λάλα επικρατεί αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα. Υπάρχει μέριμνα για μεταφορά των κατοίκων και συνεχής ενημέρωση από το 112, είτε προληπτικά είτε λόγω άμεσου κινδύνου. Η πρόβλεψη είναι ότι αύριο θα έχουμε ισχυρότερους ανέμους, γι’ αυτό είναι πολύ κρίσιμη η σημερινή βραδιά» είπε χαρακτηριστικά ο Νεκτάριος Φαρμάκης στο Star.

Δήμαρχος Πύργου: «Είναι σίγουρα εμπρησμός»

Ο Δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνάκος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star, αναφέρθηκε στα αίτια της πυρκαγιάς, τα οποία κατά τη γνώμη του οφείλονται σε εμπρησμό. 

φωτιά Αρχαία Ολυμπία \

Αποκαρδιωτικά τα πλάνα από την πυρκαγιά στην Ηλεία/ eurokinissi

«Οι κάτοικοι είδαν σήμερα ένα δίκυκλο μηχανάκι με τον οδηγό να διέρχεται μέσα στο δάσος, να σταματά και έπειτα να ξεσπούν οι φωτιές σε διαδοχικές εστίες με λίγα λεπτά διαφορά. Εκεί έχουν αποκλειστεί αρκετοί δρόμοι με σκοπό να συλληφθεί. Είναι δεδομένο ότι είναι εμπρησμός.

Δεν γίνεται ταυτόχρονη εκδήλωση τόσων εστιών. Προσφέρεται η πυκνότητα του δάσους αλλά και ο καύσωνας, ενώ βασικότερο στοιχείο είναι ότι οι φωτιές βρίσκονται κυκλικά από την Ολυμπία, που σημαίνει πως είναι στόχος»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top