Φωτιά στην Ηλεία: Πάνω από 100 εγκλωβισμένοι στο χωριό Κλαδέος

'Εκκληση για βοήθεια - Έχουν εκκενωθεί πάνω από 20 οικισμοί

Μια τρομακτική εξέλιξη σχετικά με την φωτιά στην Ηλεία ήρθε στη δημοσιότητα πριν από λίγο μέσα από τη συχνότητα του OPEN. 

Μία τηλεθεάτρια τηλεφώνησε στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού για να δηλώσει πως υπάρχουν περίπου 100 εγκλωβισμένα άτομα στο χωριό Κλαδέος της Ηλείας. 

Φωτιά Ηλεία: Πληροφορίες για εγκλωβισμένους - Εκκενώνονται 12 οικισμοί

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η γυναίκα, της οποίας η μητέρα βρίσκεται στο χωριό, οι κάτοικοι είχαν ειδοποιηθεί για να εκκενώσουν λόγω της φωτιάς από χθες. Ωστόσο, αρκετοί δεν το έκαναν, με αποτέλεσμα τώρα οι φλόγες να τους έχουν εγκλωβίσει. 

φωτιά Ηλεία

Συγκλονίζουν οι εικόνες από την πυρκαγιά στην Ηλεία/ eurokinissi

Η τηλεθεάτρια ανέφερε πως το χωριό δεν έχει ρεύμα από χθες, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι εγκλωβισμένοι να μη μπορούν να επικοινωνήσουν για να ειδοποιήσουν για βοήθεια. Η ίδια τηλεφώνησε στην αστυνομία αλλά και στο 112, ενώ έκανε έκκληση και μέσα από το δελτίο του καναλιού. 

Τοπικά μέσα αναφέρουν πως οι εγκλωβισμένοι στο χωριό Κλαδέος είναι 150- και όχι 100- ενώ υποστηρίζουν πως στο σημείο σπεύδουν οι αρχές. 

Φωτιά Αρχαία Ολυμπία: Πάνω από 20 οικισμοί έχουν εκκενωθεί 

Μέσω του 112, έχουν εκκενωθεί σήμερα οι οικισμοί Δήλιζα, Πεύκες, ‘Ανω – Κάτω Λούβρο, Μουριά, Λινάρια, Καμένα και Βίλλια, Χελιδόνι. Βασιλάκι, Υψηλό, Άσπρα Σπίτια, Ξηρόκαμπο, Αμπάρι, Κρυονέρι, Λάλα, Δούκα, Λάσδικα, Νεμούτα. 

Το πύρινο μέτωπο φαίνεται πως κατευθύνεται ανατολικά της Αρχαίας Ολυμπίας με μεγάλη ταχύτητα προς τους οικισμούς  Πεύκες, Λιναριά, Λούβρο και Βύλιζα.

Οι κάτοικοι και οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι εξαντλημένοι και ελπίζουν σε γρήγορη κατάσβεση της πυρκαγιάς. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top