Φωτιά Βαρυμπόμπη: Κάηκαν 12.500 στρέμματα δάσους και 94 σπίτια

Η ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά

Για την εικόνα από τα μέτωπα των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Ένα ενεργό μέτωπο - Μάχη για να οριοθετηθεί η πυρκαγιά

Η εικόνα από τα τέσσερα μέτωπα στη Βαρυμπόμπη είναι καλύτερη, ωστόσο, όπως είπε, η μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής συνεχίζεται.

«Τα πύρινα μέτωπα στη Βαρυμπόμπη είναι σε ύφεση. Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες αναζωπύρωσης, που όμως δεν εμπνέουν ανησυχία. 12.500 στρέμματα έχουν καεί, σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση. Ως προς τις ζημιές, 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 18 σπίτια μερικές ζημιές, 27 επιχειρήσεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 82 οχήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερών και 64 οχήματα μερικές ζημιές», είπε.

Φωτιά Εύβοια: Δίνουν σκληρή μάχη με τις αναζοπυρώσεις

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά από χθες το βράδυ σημειώθηκαν 41 νέες πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στη φωτιά στη Βαρυμπόμπη είπε πως η εικόνα βελτιώθηκε σημαντικά, αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται και οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν. 

Βαρυμπόμπη: Οι τρεις παράγοντες που συνέβαλαν στην εξάπλωση της φωτιάς

Αναμένεται η κατάσταση στη συγκεκριμένη περιοχή να είναι οριοθετημένη εντός της ημέρας, σημείωσε, όμως, πως υπάρχουν διάσπαρτες αναζωπυρώσεις, αλλά χωρίς σοβαρά προβλήματα.

«Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η ανθρώπινη ζωή, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς

Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη δημιούργησε τον «δικό» της καιρό

Επίσης τόνισε πως 538 άνθρωποι επέλεξαν να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία.

Φωτιά Εύβοια: Ενίσχυση των πυροσβετικών δυνάμεων 

Όσον αφορά στη φωτιά στη Βόρεια Εύβοια είπε πως υπάρχει κλιμάκωση της κινητοποίησης και ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούν αυτή τη στιγμή στην περιοχή.

Βαρυμπόμπη: Συγκλονιστικό βίντεο – Πυροσβέστες περνούν μέσα από τις φλόγες

Έγινε επίσης αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για ενίσχυση των εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων, ώστε να μπορέσει να ελεγχθεί κι εκεί το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς. 

Ο υφυπουργός προειδοποίησε πως και σήμερα είναι μια επικίνδυνη μέρα, υπογραμμίζοντας πως η Ρόδος βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. 

Βαρυμπόμπη: «Μείνετε στο σπίτι με πόρτες και παράθυρα ερμητικά κλειστά»

Οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες, και παραμένει και σήμερα πολύ υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιές στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top