Βαρυμπόμπη: «Μείνετε στο σπίτι με πόρτες και παράθυρα ερμητικά κλειστά»

Συναγερμός από το Εθνικό Αστεροσκοπείο – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

Συναγερμό σήμανε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για την κατάσταση της ατμόσφαιρας στο λεκανοπέδιο της Αττικής από την εφιαλτική πυρκαγιά που μαίνεται στη Βαρυμπόμπη

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Σώθηκε το Κρυονέρι – Ξεκίνησαν οι εναέριες ρίψεις

καπνοί φωτιά Βαρυμπόμπη

Η ατμόσφαιρα στην Αττική είναι αποπνικτική λόγω των καπνών από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Σε ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook προειδοποιεί ότι η ατμόσφαιρα είναι επιβαρυμένη και καλεί τους πολίτες να μείνουν σπίτι με κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες. 

Μητσοτάκης για φωτιά στη Βαρυμπόμπη: «Εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά»

«4 Αυγούστου 05:00: Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα). Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Εφιαλτική η νύχτα σε τρία πύρινα μέτωπα

καπνοί

Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα

Από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζεται στην νέα γενιά αισθητήρων “Internet of Things”. Οι μονάδες είναι σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου», ανέφερε το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Διακοπή υδροδότησης σε πολλές περιοχές της Αττικής

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα – Τι πρέπει να προσέξετε

Η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων, Σταματία Τσικρικά, μιλώντας στο Mega συμβούλεψε τους Αθηναίους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε εσωτερικούς, κλειστούς και δροσερούς χώρους. 

καπνοί Αττική

Οι πνευμονολόγοι συστήνουν να σταματήσουμε τις άσκοπες μετακινήσεις

Όπως είπε, όσοι πάσχουν από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να βρίσκονται σε επικοινωνία με τον πνευμονολόγο τους και να μη σταματήσουν την αγωγή τους. 

Χρυσοχοΐδης για φωτιά στη Βαρυμπόμπη: «Δε μας βρίσκει αποετοίμαστους»

φωτιά Βαρυμπόμπη

Στην ατμόσφαιρα έχουν συσσωρευτεί επικίνδυνα μικροσωματίδια

«Να αποφύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουμε σε εσωτερικούς και δροσερούς χώρους. Ο συνδυασμός αποπνικτικής ατμόσφαιρας και υψηλών θερμοκρασιών είναι πολύ επικίνδυνο για την αναπνευστική υγεία μας κοκτέιλ – δύσπνοια, βήχα», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top