Θεμιστοκλέους: «Επιχειρησιακά έτοιμοι για την τρίτη δόση του εμβολίου»

Πάνω από 33 χιλιάδες έφηβοι έκλεισαν ραντεβού για να εμβολιαστούν

Όλα όσα είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους στη σημερινή ενημέρωση της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού (2/8/2021)

Νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ενημέρωση για την εμβολιαστική κάλυψη από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Πριν από λίγο, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε  2.156 νέα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα, με την Αττική να καταγράφει 615 εξ αυτών. 

Κορωνοϊός: 615 κρούσματα στην Αττική - Πόσα σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη

Ερωτηθείς για τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου, ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε χαρακτηριστικά: «Επιχειρησιακά είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε την τρίτη δόση. Θα κινηθούμε με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες που θα μας δώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Δε φαίνεται να χρειάζεται τεστ αντισωμάτων για τη χορήγηση της τρίτης δόσης, θα εξαρτηθεί από την ηλικία και από τον χρόνο που έγινε ο αρχικός εμβολιασμός. Τέλος του μήνα ή αρχές Σεπτεμβρίου, αν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών το αποφασίσει, μπορούμε να το υλοποιήσουμε.

Τρίτη δόση εμβολίου: Πότε και ποιοι πρέπει να την κάνουν 

Μειωμένη η κίνηση στα εμβολιαστικά κέντρα

Μόνο σήμερα αναμένεται να γίνουν 45.000 εμβολιασμοί στη χώρα και τις τελευταίες 10 μέρες τουλάχιστον 110.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού στην πλατφόρμα.  

Σχετικά με την πτώση που παρατηρείται στα ραντεβού εμβολιασμού το τελευταίο διάστημα, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι είναι παρόμοια με αυτή που υπάρχει και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα παραμένει πάνω από το μέσο όρο. «Σίγουρα η πτώση οφείλεται στο καλοκαίρι και ευελπιστούμε ότι μετά τις 15 Αυγούστου θα μπαίνουν νέα ραντεβού στο πρόγραμμα».

Συνολικά, το 54,3% του γενικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού με μία τουλάχιστον δόση, ενώ το 49% του γενικού πληθυσμού φαίνεται πως έχει ολοκληρώσει ήδη τον εμβολιασμό του.

Κορωνοϊός: Τι δείχνει μελέτη για τη φλεγμονή στην καρδιά των εφήβων

Σχετικά με τον εμβολιασμό εφήβων και παιδιών, ο κύριος Θεμιστοκλέους αποκάλυψε πως τουλάχιστον 33.000 έφηβοι 15- 17 ετών έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει το ραντεβού τους, ενώ τα παιδιά ηλικίας 12-14 ετών που έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό είναι περίπου 5.300. 

Όσον αφορά το πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμών, προς το παρόν έχουν κάνει αίτηση 3.200 πολίτες κι έγινε ήδη εμβολιασμός σε 725 πολίτες. Ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε πως αναπτύσσονται κινητά συνεργεία εμβολιασμού για τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρα, αλλά και συγκεκριμένες δράσεις για τον εμβολιασμό κοινωνικών ομάδων όπως οι ρομά, οι άστεγοι και οι μετανάστες. 

Τις επόμενες μέρες πρόκειται να ανακοινωθεί σχέδιο για τη διευκόλυνση του εμβολιασμού των υπαλλήλων στον τουρισμό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top