ΕΛΑΣ: Δεν υπήρξε εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στον Έβρο

ΥΠΕΞ: Απορρίπτονται οι ισχυρισμοί για τον νεκρό στον Έβρο

Μετά το υπουργείο Εξωτερικών, τώρα και η Ελληνική Αστυνομία διαψεύδει τους τουρκικούς ισχυρισμούς για επεισόδιο με νεκρό από πυροβολισμούς από την ελληνική πλευρά στον Έβρο.

Τουρκικά ΜΜΕ: Νεκρός Τούρκος από ελληνικά πυρά στον Έβρο– Διαψεύδει η Αθήνα

Η ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει πως δεν υπήρχε εμπλοκή των ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο περιστατικό και διαψεύδει τα όσα έχουν αναπαράγει τα τουρκικά ΜΜΕ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Σχετικά με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες, ανακοινώνεται ότι δεν υπήρξε εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο σε αυτά περιστατικό στον Έβρο».

Η διάψευση του ΥΠΕΞ

Απάντηση στους τουρκικούς ισχυρισμούς για περιστατικό με νεκρό από πυροβολισμούς στην τουρκική πλευρά των συνόρων δίνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά από πληθώρα τουρκικών δημοσιευμάτων αλλά και την κίνηση της Άγκυρας να προχωρήσει σε διάβημα και να καλέσει για εξηγήσεις την Επιτεραμμένη της ελληνικής πρεσβείας στην τουρκική πρωτεύουσα, το ελληνικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για ισχυρισμούς οι οποίοι απορρίπτονται στο σύνολό τους.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top