Τουρκικά ΜΜΕ: Νεκρός Τούρκος από ελληνικά πυρά στον Έβρο– Διαψεύδει η Αθήνα

Το διάβημα της Τουρκίας και η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών

Έβρος Ελλάδα - Τουρκία

Πλήρως διαψεύδουν ελληνικές πηγές τα τουρκικά δημοσιεύματα, που αναφέρουν ότι 43χρονος Τούρκος έχασε τη ζωή του στον Εβρο από πυρά, που δέχθηκε από την ελληνική πλευρά των συνόρων.

Tουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι χθες στην τουρκική όχθη του Εβρου, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης έπεσε νεκρός 43χρονος Τούρκος από πυρά, που προήλθαν από την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη στην τουρκική πλευρά του Έβρου και δεν έχει πέσει κανένας πυροβολισμός από την ελληνική πλευρά.

Νέα πρόκληση: Βάσεις στα Κατεχόμενα ετοιμάζει ο Ερντογάν

Οι πιθανότητες είναι να αφορούσε υπόθεση διακίνησης λαθρομεταναστών.

Όπως υποστηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, το φερόμενο θύμα Μεχμέτ Ντουργκούν καθόταν με τον συγχωριανό του Σουλεϊμάν Σενέρ, 60 ετών, στην όχθη του ποταμού, όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τον Σενέρ, που έσπευσε στο κοντινό χωριό και ενημέρωσε για το περιστατικό, ο Ντουγκούν πέθανε ακαριαία.

Τουρκικα ΜΜΕ για πυροβολισμούς σε Έβρο

Tουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι χθες στην τουρκική όχθη του Εβρου, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης έπεσε νεκρός 43χρονος Τούρκος από πυρά, που προήλθαν από την ελληνική πλευρά

Το διάβημα της Τουρκίας και η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών

Σε διάβημα προς την επιτετραμμένη της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα, προχώρησε η τουρκική πλευρά σχετικά με δημοσιεύματα ΜΜΕ της γείτονος που έκαναν λόγο για θάνατο Τούρκου στον Εβρο από πυρά προερχόμενα από την ελληνική πλευρά. 

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, «η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο».

«Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση», προσθέτει ακόμη το ΥΠΕΞ.

 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top