Νέα μέτρα: Μετά τη Μύκονο εξετάζονται τοπικά lockdown σε πέντε νησιά ακόμα

Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους εργαζομένους σε εστίαση και τουρισμό

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στα δημοφιλή νησιά (17/7/21)

Ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα που εμφανίζουν δημοφιλή νησιά όπως η Πάρος, η Σαντορίνη, η Μήλος, η Ίος αλλά και οι πόλεις του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου στην Κρήτη. Μετά το mini lockdown που επιβλήθηκε στη Μύκονο το Σαββατοκύριακο, ενδέχεται να υπάρξουν στοχευμένα μέτρα προστασίας και σε άλλα νησιά εν μέσω της τουριστικής σεζόν.  

Lockdown Mύκονος: Ακυρώσεις κρατήσεων - Επισκέπτες φεύγουν από το νησί

Τα συγκεκριμένα νησιά έχουν κατηγοριοποιηθεί σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης με συγκεκριμένα μέτρα προς εφαρμογή, για την ενίσχυση του testing, καθώς παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των νοσηλειών στα νοσοκομεία. Το πρόβλημα προς το παρόν αντιμετωπίζεται με δωμάτια καραντίνας, κάτι που όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της επίταξης δωματίων ξενοδοχείων αλλά και καμπίνων στα πλοία για να μπει φρένο στη διασπορά του κορωνοϊού και να στεγανοποιηθούν υγειονομικά οι εν λόγω περιοχές. 

Ο χάρτης της Ελλάδας με την επιδημιολογική εικόνα ανά περιοχή/ ΓΓΠΠ

Συγκεκριμένα, η Πολιτική Προστασία ενδέχεται να προτείνει:  

  • τη δυνατότητα επίταξης δωματίων, όχι μόνο δηλαδή να αυξηθούν τα ξενοδοχεία για καραντίνα στα νησιά, αλλά να μπορεί η Πολιτική Προστασία να επιτάξει δωμάτια. 

  • τον ορισμό στα πλοία καμπίνων covid, οι οποίες να κρατούνται μόνο από άτομα που έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό και πρέπει άμεσα να φύγουν από το νησί, όπου κάνουν διακοπές. 

Αυτά είναι τα νέα μέτρα για την πανδημία που ισχύουν από σήμερα 

Φυσικά, δεν εξαιρείται και η περίπτωση στους συγκεκριμένους προορισμούς να επιβληθούν μικρά τοπικά lockdown, με τα μέτρα να περιλαμβάνουν νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, κλειστή εστίαση μετά τα μεσάνυχτα, αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9, απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο, αλλά και μέγιστο αριθμό καθήμενων στους 4 στα εστιατόριο- στους 6, αν πρόκειται για συγγενείς α’βαθμού.  

Νέα μέτρα: Τι εξετάζεται για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε τουρισμό και εστίαση 

Παράλληλα, εξετάζονται και νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στην εστίαση και τις τουριστικές επιχειρήσεις.  

Ίος: Σε καραντίνα 15 νεαροί Ιταλοί- Οι 5 τους θετικοί στον κορωνοϊό

Ειδικότερα, ενδέχεται να αυξηθούν τα τεστ που πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι από δύο σε τρία, είτε μέσα στην εβδομάδα είτε στο δεκαήμερο. Επιπλέον, δεν αποκλείεται οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να μεταφέρονται σε άλλα πόστα στην ίδια επιχείρηση. 

Έχει ήδη ανακοινωθεί πως σε Μύκονο, Σαντορίνη, Ίο, Πάρο, Ρέθυμνο και Ηράκλειο οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι οφείλουν να υποβάλλονται σε ένα self test και ένα rapid test μέσα στην εβδομάδα, με την υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Αντίθετα, στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ένα self test μία φορά την εβδομάδα.  

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top