Lockdown Mύκονος: Ακυρώσεις κρατήσεων - Επισκέπτες φεύγουν από το νησί

Αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες- «Καταστροφική η απόφαση»

«Μουδιασμένη» είναι η Μύκονος μετά το τοπικό lockdown που επιβλήθηκε από χθες στο νησί των ανέμων. Με έκτακτη ανακοίνωση η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε ότι επιβάλλονται έκτακτα περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο από το Σάββατο 17 Ιουλίου έως τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, εξαιτίας του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου.

Για 11 μέρες, οι επισκέπτες στο νησί της διασκέδασης δε θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν από τη 01:00 τα ξημερώματα έως τις 06:00 το πρωί, ενώ απαγορεύτηκε και η μουσική όλο το 24ωρο. 

Mini lockdown στη Μύκονο: Απαγόρευση μουσικής και νυχτερινής κυκλοφορίας

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία για επιχειρηματίες και επισκέπτες. Ήδη υπάρχουν πολλές ακυρώσεις και κόσμος φεύγει από το νησί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

Αλέξης Τσίπρας: «Το lockdown στη Μύκονο πιστοποιητικό παταγώδους αποτυχίας»

Οι επιχειρηματίες της Μυκόνου λένε ότι τα 368 κρούσματα που εντοπίστηκαν στο νησί την τελευταία εβδομάδα δεν ανταποκρίνονται στον πληθυσμό του νησιού. Η εμβολιαστική κάλυψη των κατοίκων και των εργαζομένων στη Μύκονο είναι πάνω από 80%. Οι επιχειρηματίες θεωρούν ότι αυτά τα κρούσματα προέρχονται από επισκέπτες, κυρίως από το εξωτερικό, που δεν παρουσιάζουν τα απαραίτητα έγγραφα και που περνούν από τη Μύκονο και πηγαίνουν σε γειτονικά νησιά. «Καταστροφική» χαρακτηρίζουν την απόφαση οι επιχειρηματίες, οι οποίοι ετοιμάζουν μια επιστολή για να εκφράσουν τις αντιδράσεις τους στην ελληνική κυβέρνηση.  

Mύκονος: Θέμα στα ξένα ΜΜΕ η απαγόρευση κυκλοφορίας 

Η είδηση ότι για το τοπικό lockdown στη Μύκονο ξεκίνησε να κάνει τον γύρο του κόσμου. 

Στις ξένες ιστοσελίδες γίνεται εκτενής αναφορά για το θέμα με τίτλους όπως «Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας επιβάλλεται ξανά στη Μύκονο μετά την έξαρση των κρουσμάτων» ή «απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής στο ελληνικό νησί των πάρτι, στη Μύκονο».

Mύκονος: Θέμα στα ξένα ΜΜΕ η απαγόρευση κυκλοφορίας

Mύκονος: Θέμα στα ξένα ΜΜΕ η απαγόρευση κυκλοφορίας

Μάλιστα αναφέρονται αναλυτικά τα μέτρα, ενώ επισημαίνεται πως η Μύκονος είναι ένας κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός τόσο για τις γραφικές παραλίες αλλά και για την έντονη νυχτερινή ζωή. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top