Χαλκιδική: H 12χρονη Λεμονιά έσωσε ηλικιωμένο από πνιγμό

Έχει εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες

Μπορεί να είναι μόλις 12 ετών, αλλά είναι μια σύγχρονη ηρωίδα. Η Λεμονιά Σπανού είναι ένα μικρό κορίτσι από τη Χαλκιδική που έσωσε από πνιγμό έναν ηλικιωμένο άνδρα στη Μόλα Καλύβα στην Κασσάνδρα. 

Η Λεμονιά μιλά τέσσερις γλώσσες, παίζει πιάνο και σαξόφωνο και είναι πρωταθλήτρια στο Tae Kwon Do. Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες και οι γνώσεις της αυτές στάθηκαν ικανές να σώσει τον ηλικιωμένο άνδρα που έχασε τις αισθήσεις του ενώ κολυμπούσε. 

«Ενημερώθηκα ότι υπάρχει λουόμενος στη θάλασσα πεσμένος. Έτρεξα κατευθείαν γιατί ήξερα ότι μπορώ να βοηθήσω. Δε φοβήθηκα. Έχω εκπαιδευτεί. Ήξερα τι πρέπει να κάνω. Δε μου έχει ξανά συμβεί», είπε η ίδια στο Mega.

Η 12χρονη περιέγραψε πώς έγινε το περιστατικό, το οποίο αντιμετώπισε με απόλυτη ψυχραιμία. 

«Τον έβαλα σε θέση ασφαλείας, για να μην καταπιεί τη γλώσσα του. Το ασθενοφόρο ήρθε γρήγορα. Ήταν σε καλή κατάσταση, δεν ήταν κάτι σοβαρό», είπε και παραδέχθηκε πως ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει πως έσωσε τη ζωή ενός ανθρώπου. 

Για το κατόρθωμα της κόρης του μίλησε και ο πατέρας της, ο οποίος δήλωσε περήφανος για το παιδί του. 

«Η Λεμονιά είναι ένα από τα 70.000 παιδιά που έχουν εκπαιδευτεί στο Kids Save Lives. Οι πρώτες βοήθειες πρέπει να γίνουν μάθημα στο σχολείο», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top