Αυτές είναι οι «κρυφές» παραλίες της Αττικής

Απέχουν μερικά χιλιόμετρα από την Αθήνα αλλά αξίζει να τις απολαύσετε

Εξαιρετικής ποιότητας για κολύμβηση οι ελληνικές θάλασσες- κεντρικό δελτίο Star 1/6/21

Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού, οι θερμοκρασίες κινούνται σε υψηλά επίπεδα και οι Αθηναίοι που δεν έχουν φύγει ακόμη για διακοπές, αναζητούν ανάσες δροσιάς στην πρωτεύουσα. 

Καλοκαίρι 2021: Οι καλύτερες παραλίες της Αττικής για παιδιά

Βέβαια, γνωρίζουμε ότι ειδικά τις Κυριακές πλαζ και «ελεύθερες» παραλίες γεμίζουν από κόσμο, όμως υπάρχουν κι αυτές που δεν είναι τόσο γνωστές στο ευρύ κοινό. Ποιες είναι οι «κρυφές» παραλίες της Αττικής;

Καλοκαίρι 2021: Οι top 5 παραλίες στην Αττική που πρέπει να πας

Γαλάζια Ακτή, Λαγονήσι

Η παραλία Γαλάζια Ακτή βρίσκεται στο 37ο χιλιόμετρο Αθηνών- Σουνίου, κοντά στο Λαγονήσι. Έχει ψιλή άμμο και καθαρά νερά. Ενδείκνυται και για μπάνιο οικογενειών με παιδιά. 

Γαλάζια Ακτή, Λαγονήσι- φωτογραφία Eurokinissi

Γαλάζια Ακτή, Λαγονήσι- φωτογραφία Eurokinissi

Παραλία ΚΑΠΕ, Σούνιο

Το ΚΑΠΕ βρίσκεται ανάμεσα στο Σούνιο και στα Λεγραινά. Έχει άμμο και γαλάζια νερά, όμως η έκταση της ακτής δεν είναι μεγάλη. Μόλις φτάσετε στο σημείο, τα σκαλάκια θα σας οδηγήσουν στην παραλία. 

Η παραλία ΚΑΠΕ / Φωτογραφία: Δημήτρης Παπαναγιώτου

Η παραλία ΚΑΠΕ / Φωτογραφία: Δημήτρης Παπαναγιώτου

Παραλία Λιμιώνας, Κάλαμος

Η παραλία του Λιμιώνα στον Κάλαμο βρίσκεται στο τέλος της παραλιακής οδού Καλάμου- Αγίων Αποστόλων και είναι μικρή και ήσυχη. Την προτιμούν όσοι αγαπούν τις καταδύσεις αλλά και όσους θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους χωρίς πολύ κόσμο.

Αεροφωτογραφία από τον Κάλαμο Αττικής- φωτογραφία Eurokinissi

Αεροφωτογραφία από τον Κάλαμο Αττικής- φωτογραφία Eurokinissi

Παραλία Τσίου, Σούνιο 

Η παραλία Τσίου είναι μια απομονωμένη παραλία και βρίσκεται στο τέλος του Σουνίου, εκεί όπου αρχίζει το Λαύριο.Στην πινακίδα που γράφει «Ακρωτήρι», θα σταματήσετε ακολουθήσετε τα μονοπάτια και σε 5 λεπτά θα βρίσκεστε στην παραλία.

Παραλία Σέσι, Γραμματικό

Στην παραλία Σέσι στο Γραμματικό θα βρείτε καθαρά νερά, ψιλό βοτσαλάκι και άμμο. Είναι λίγο μακριά για όσους μένουν στην Αθήνα, καθώς απέχει  περίπου 30 χιλιόμετρα από τον τύμβο του Μαραθώνα. Υπάρχει το Μικρό Σέσι και το Μεγάλο Σέσι. Η παραλία Μικρό Σέσι περιβάλλεται από δάσος και μικρό λιβάδι ενώ στην παραλία Μεγάλο Σέσι έχει βότσαλα, πεντακάθαρα νερά και το γραφικό εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top