Στη λίστα με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου και τρεις ελληνικές!

Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Κρήτη στις «World’s 50 beaches»

Και το 2022 η Ελλάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως στις «Γαλάζιες Σημαίες» / Βίντεο mega

Μία λίστα με τις 50 πιο hot παραλίες όλου του κόσμου για το 2023 ήρθε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες και η Ελλάδα δίνει «εκκωφαντικό παρών» ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως!

Ζάκυνθος: Οι 4+1 καλύτερες παραλίες του νησιού που πρέπει να επισκεφθείς

Όπως αποκάλυψε η πολυεθνική εταιρία αντηλιακών Banana Boat, τη φετινή winners' list με τα κορυφαία ταξίδια διαμόρφωσαν, ψηφίζοντας θετικά τις προτιμήσεις τους, 750 tour operators, γνωστοί ταξιδιωτικοί όμιλοι και τουριστικοί εμπειρογνώμονες.

Οι κορυφαίοι καλοκαιρινοί προορισμοί για το 2023

Στην πρώτη δεκάδα της διεθνής λίστας «World’s 50 beaches» με τις πιο must παραλίες για τη φετινή χρονιά, το διάσημο «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο κατέκτησε την 9η θέση, ενώ σε ό,τι αφορά τους 50 καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς του κόσμου, η παραλία Μύρτος στην Κεφαλονιά ψηφίστηκε θετικά και βρέθηκε στην 32η θέση, ενώ ο Μπάλος στην Κρήτη στην 44η θέση.
Ανάμεσα στους top παγκόσμιους προορισμούς για το 2023 συγκαταλέγεται και η Αυστραλία με τέσσερις παραλίες στη λίστα, ενώ η Ιταλία και οι Μπαχάμες έχουν από δύο παραλίες η καθεμία στη λίστα.

Σε ό,τι αφορά τις τρεις πρώτες θέσεις της λίστας «World’s 50 beaches», την πρώτη τριάδα κατέλαβαν η παραλία Lucky Bay στην Αυστραλία, η Anse Source D’A rgent στις Σεϋχέλλες και η Hidden Beach στις Φιλιππίνες.

 

 

 

 

 

 

Παραλία Κιμηλιά: Η πιο δημοφιλής «κρυφή» παραλία της Κεφαλονιάς

Η παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο / φωτογραφία unsplash

Τρεις ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις 50 καλύτερες του κόσμου

9η θέση: Η παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο

Όσα έγραψε σχετικά με την παραλία «Ναυάγιο» της Ζακύνθου η εταιρία που διοργάνωσε τον διαγωνισμό: «Είναι ένας από τους πιο πολυφωτογραφημένους προορισμούς στην Ελλάδα και κατατάσσεται σταθερά στις καλύτερες παραλίες του κόσμου. Αυτό που κάνει αυτή την παραλία τόσο μοναδική είναι το παλιό ναυάγιο του 1983, που λειτουργεί ως το επίκεντρο αυτού του πραγματικά εκπληκτικού παραδείσου. Βρίσκεται σε έναν εντυπωσιακό απομονωμένο όρμο που περιβάλλεται από πανύψηλα χρυσά βράχια, και οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στην παραλία μόνο με σκάφος. Ωστόσο, το να κολυμπήσετε στα γαλαζοπράσινα νερά της παραλίας, ενώ απολαμβάνετε το μαγευτικό περιβάλλον, είναι αναμφίβολα μια ανάμνηση που θα κρατήσετε για μια ζωή. Καθώς η παραλία έχει τόσο μεγάλη φήμη, θα μοιραστείτε τον παράδεισο με άλλους ταξιδιώτες, αλλά και πάλι αξίζει το ταξίδι!».

Διακοπές στα Χανιά: Η αρχαιότερη πόλη της Κρήτης θα σας κλέψει την καρδιά!

Η παραλία Μύρτος στην Κεφαλονιά / φωτογραφία unsplash

32η θέση: Η παραλία Μύρτος στην Κεφαλονιά

Όσον αφορά στην παραλία Μύρτος, που βρίσκεται στην πανέμορφη Κεφαλονιά, η παρουσίαση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτή η παραλία βρίσκεται στην περιοχή του Πυλώρου στη βορειοδυτική Κεφαλονιά, στην Ελλάδα, και είναι εντυπωσιακή. Ο μεγάλος, ημισεληνοειδής όρμος περιβάλλεται από πανύψηλα βράχια που εκτείνονται προς τα έξω μέσα στη λαμπερή γαλάζια θάλασσα. Θεωρείται μία από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα και είναι γνωστή για την καθαριότητα και την αγνή φυσική ομορφιά της. Μπορείτε να τα θαυμάσετε όλα αυτά από ψηλά ή να κάνετε μια βουτιά στα φιλόξενα νερά. Ο όρμος μήκους ενάμισι χιλιομέτρου που αποτελείται από απίστευτα λευκά, φωτεινά βότσαλα περιγράφεται συχνά ως μία από τις πιο δραματικές παραλίες στην Ελλάδα και θα πρέπει να προστεθεί στην απόλυτη λίστα με τις παραλίες σας!».

Οι καλύτερες παραλίες στην Πιερία - Συνδυάστε βουνό και θάλασσα!

H παραλία Μπάλος στην Κρήτη / φωτογραφία unsplash

44η θέση: Η παραλία Μπάλος στην Κρήτη

Τέλος, για την παραλία Μπάλος που βρίσκεται στην περιοχή των Χανίων, λέει ότι: «Δεν αρκεί να γνωρίσετε αυτή την παραλία μόνο από τις ακτές - σας συνιστούμε να δείτε το πανοραμικό τοπίο από ψηλά για να έχετε την πιο συναρπαστική θέα της πανέμορφης λιμνοθάλασσας. Βρίσκεται κάτω από την οροσειρά του Πλατισκινού με συνεχώς μεταβαλλόμενες δίνες από αλμυρόλευκη άμμο, και είναι πραγματικά μια από τις πιο εκπληκτικές παραλίες της Ελλάδας. Όπως οι περισσότερες παραλίες στην Ευρώπη, μπορεί να είναι γεμάτη κόσμο το καλοκαίρι, γι’ αυτό προτείνουμε να μείνετε για το ηλιοβασίλεμα, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι και τα σκάφη εξαφανίζονται, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε αυτόν τον παράδεισο σε όλο του το μεγαλείο με περισσότερη ηρεμία και γαλήνη».

Δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top