Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο το θέμα για τους κληρικούς

Τη βοήθεια του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου θα ζητήσουν Κικίλιας- Τσιόδρας

Κρίσιμη είναι η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που θα γίνει την Τρίτη 13/7, με κύριο θέμα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των κληρικών. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Σωτήρης Τσιόδρας θα συναντηθούν με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σε μια προσπάθεια να ενημερώσουν την Εκκλησία για την επιτακτική ανάγκη προώθησης των εμβολιασμών. 

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Να βοηθήσει η Εκκλησία να πείσουμε τους καχύποπτους

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι ποντάρουν στη βοήθεια της Εκκλησίας για να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών, τώρα που τα κρούσματα με τη μετάλλαξη Δέλτα αυξάνονται επικίνδυνα. 

Εμβολιασμοί: Τη συμβολή της Εκκλησίας ζήτησε ο Πέτσας από Ιερώνυμο 

Το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού αλλά και η είσοδος στους ναούς με πιστοποιητικό εμβολιασμού πέφτουν στο τραπέζι των συζητήσεων, σε μια προσπάθεια η εκκλησία να παίξει καθοριστικό ρόλο. Τη βοήθεια του Αρχιεπισκόπου θα ζητήσουν ο Βασίλης Κικίλιας και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Μητσοτάκης στο διάγγελμα: Για ποιους θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός  

Θεσσαλονίκη: «Πονοκέφαλος» οι ιερείς που διαφωνούν

Οι αποφάσεις για την επίσημη στάση της Εκκλησίας θα ανακοινωθούν την Τρίτη 13/7, μετά την συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Την ίδια ώρα «πονοκέφαλο» για την Εκκλησία αποτελούν τα μεμονωμένα περιστατικά με ιερείς -αρνητές της χρήσης μάσκας μέσα στους ναούς, αλλά και με ιερείς που κατά καιρούς φέρονται να μην τήρησαν τα μέτρα της πανδημίας, όπως συνέβη στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου στη Νέα Ευκαρπία και Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Πεύκα Θεσσαλονίκης. 

«Να αντιληφθούμε ότι όταν έχουμε μία δύσκολη κατάσταση, αφενός την περνάμε όλοι ενωμένοι και αφετέρου υπάρχει μια συνεργασία ανάμεσα στους γιατρούς, στην πολιτεία που αποφασίζει και βεβαίως εφόσον μας ζητηθεί κι εμάς, από την Εκκλησία» δήλωσε στην ΕΡΤ ο μητροπολίτης Ιλίου- Αχαρνών- Πετρουπόλεως και εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας.

Ο μητροπολίτης Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως- Βαρνάβας πάντως, δεν επέβαλε ποινές στους ιερείς και έλυσε τα προβλήματα σύμφωνα με δήλωση του «με πνευματικό τρόπο όπως αρμόζει στην Εκκλησία».

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top