Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Να βοηθήσει η Εκκλησία να πείσουμε τους καχύποπτους

Ζήτησε να συνδράμουν οι ιερείς, ακόμη και από άμβωνος, για τον εμβολιασμό

Τη συνδρομή της Εκκλησίας στην εκστρατεία πειθούς των μεγαλύτερων ηλικιών, αλλά και τον «καχύποπτων» να εμβολιαστούν, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να σας ζητήσω ακόμα μια φορά την παρότρυνσή σας και ενδεχομένως μέσω και των κηρυγμάτων των ιερέων στο ποίμνιο, ώστε να κάνουν οι καχύποπτοι αυτό το πρόσθετο βήμα», είπε ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, μπροστά στις κάμερες.

Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Να δώσουν Freedom Pass και οι επιχειρήσεις

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα να βοηθησουν ιαι οι υψηλές θερμοκρασίες τον περαιτέρω περιορισμό του κορωνοϊού.

«Είναι πραγματικά πάρα πολύ στενάχωρο όταν βλέπουμε και σήμερα ακόμα να έχουμε εισαγωγές στα νοσοκομεία, εισαγωγές στις εντατικές, συμπολίτες μας να χάνουν τη ζωή τους και σχεδόν όλοι να είναι ανεμβολίαστοι ενώ είχαν τη δυνατότητα να προστατευτούν μέσα από το εμβόλιο», είπε.

Freedom pass - 150 ευρώ για εμβολιασμό: Δωροδοκία, αλλά για καλό σκοπό

«Είναι πεποίθησή μας πλέον ότι στο πρόβλημα αυτό το μεγάλο, που όλοι αντιμετωπίζουμε και αγωνιούμε, είναι απαραίτητη η συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία και με την επιστήμη», αποκρίθηκε ο κ. Ιερώνυμος.

«Είναι βασική μας αρχή και το κάναμε, και θα το κάνουμε συνέχεια, ώστε να γίνει πεποίθηση στο θέμα αυτό. Έτσι μόνο μπορεί να δημιουργηθεί το τείχος που θα μας προφυλάξει από ό,τι πιθανόν καινούργιο να προβάλλει. Επομένως δεν έχουμε καμία αντίρρηση, θα το κάνουμε και πάλι και όσες φορές χρειαστεί», σημείωσε.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top