Κορωνοϊός: «Αν δεν τρέξουν οι εμβολιασμοί, θα ζήσουμε τον περσινό χειμώνα»

Καμπανάκι από τους ειδικούς μετά την αύξηση κρουσμάτων

Όσα είπε η Ματίνα Παγώνη για την αύξηση κρουσμάτων και την ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών. Πηγή/βίντεο: Σκάι

Η μετάλλαξη Δέλτα φέρνει νέα μέτρα στο τραπέζι κυβέρνησης – ειδικών. Η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα προβληματίζει μεσούσης της τουριστικής σεζόν, την ώρα που οι προβλέψεις κάνουν λόγο μέχρι και για 18.000 νέες μολύνσεις την ημέρα. 

Νέα μέτρα: Έρχονται αποφάσεις για εστίαση και υποχρεωτικό εμβολιασμό

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά Ματίνα Παγώνη κρούει το καμπανάκι, επισημαίνοντας ότι πρέπει πάση θυσία να μη φτάσουμε τα 4.000 κρούσματα την ημέρα, καθώς τα νοσοκομεία της χώρας θα δουν εικόνες όμοιες με του περσινού χειμώνα.

«Δεν πρέπει να τα φτάσουμε, γιατί αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία είναι γεμάτα από non covid ασθενείς. Ήδη έχουμε πάρει κρεβάτια από τις ΜΕΘ Covid και τα έχουμε κάνει non covid, γιατί είχαν μείνει πίσω τα χειρουργεία. Τώρα κάνουμε χειρουργεία που έπρεπε να έχουν γίνει πριν 7-8 μήνες και ακόμα είμαστε στους 3 μήνες. Μας σώζει μόνο το γεγονός ότι τα κρούσματα είναι ηλικίας 14-24 ετών, που σημαίνει ότι το περνάνε στο σπίτι», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Σκάι.

Κορωνοϊός: 1.465 νέα κρούσματα σήμερα - 5 νεκροί και 142 διασωληνωμένοι

Παγώνη: «Οι πολίτες πρέπει να εμβολιαστούν»

Η κ. Παγώνη υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, καθώς κινδυνεύουν κυρίως οι 60ρηδες, αφού η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έχει τη μικρότερη συμμετοχή στους εμβολιασμούς.

«Το πρόβλημα είναι οι 60άρηδες και άνω και ειδικά με υποκείμενα νοσήματα που δεν έχουν εμβολιαστεί γιατί πολλοί από αυτούς θα καταλήξουν στις μονάδες. Ο καθένας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι θα έχουμε ίδιο χειμώνα με τον περσινό εάν δεν τελειώσουμε τους εμβολιασμούς μέχρι τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η κ. Παγώνη υπογράμμισε ότι είναι δύσκολο να έχουμε πάλι lockdown μέσα στο καλοκαίρι και ότι σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας θα ληφθούν τοπικά περιοριστικά μέτρα, ανάλογα με τα ποσοστά εμβολιασμού σε κάθε περιοχή.

Παγώνη για εμβολιασμούς εφήβων: «Να γίνονται στα σχολεία τα εμβόλια»

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς των παιδιών και τις αντιρρήσεις των γονιών η κ. Παγώνη τόνισε ότι θα ήταν να προχωρήσει ο εμβολιασμός και πιο μικρών παιδιών, ηλικίας 12-15 ετών, προτείνοντας τα εμβόλια να γίνονται στα σχολεία.

Επίσης, ανέφερε ότι οι παιδίατροι που χαίρουν της εμπιστοσύνης των γονέων, να μπουν στην πρώτη γραμμή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top