Νίκαια: «Ακούσαμε το κλάμα. Ήταν μάταιο» - Θρήνος για την 7χρονη Παναγιώτα

«Το φανάρι για τους οδηγούς διαρκεί τρία δευτερόλεπτα»

Ένα κοριτσάκι 7 χρόνων, η Παναγιώτα, άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο και η 12χρονη ξαδέλφη του δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Τα δύο παιδιά παρασύρθηκαν, χθες, στη Νίκαια, από μεγάλο χωματουργικό φορτηγό, την ώρα που περνούσαν τη διάβαση. 

Νίκαια: Βίντεο ντοκουμέντο από την τραγωδία - Πώς έγινε το δυστύχημα

Το δυστύχημα έγινε στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη. Τα δύο κοριτσάκια και η μητέρα της 12χρονης (που είναι και θεία της 7χρονης) αποβιβάστηκαν από πούλμαν στην δεξιά πλευρά της Γρηγορίου Λαμπράκη, μετά από το μπάνιο τους στην Κινέτα. Το φανάρι ήταν κόκκινο και τα οχήματα είχαν σταματήσει. Καθώς περνούσαν τη διάβαση, το φανάρι άναψε πράσινο και το φορτηγό που βρισκόταν στην αριστερή λωρίδα και πιθανόν ήθελε να στρίψει αριστερά, παρέσυρε τα δύο κορίτσια πριν προλάβουν να αντιδράσουν. Κάποιοι μάρτυρες ανέφεραν ότι το φορτηγό ήταν πολύ ψηλό και πως ο οδηγός δεν είχε αντιληφθεί ότι είχε χτυπήσει κάποιον, ενώ σταμάτησε από το σινιάλο που του έκαναν οι παραβρισκόμενοι. 

Τραγωδία στη Νίκαια: «Σκότωσε το αγγελάκι μου. Θα δωρίσω τα όργανά του»

Ο Νεκτάριος Πέππος διατηρεί επιχείρηση κοντά στο σημείο όπου έγινε η τραγωδία στη Νίκαια. Ο ίδιος επισήμανε δύο τραγικά «λάθη», μιλώντας στον ΣΚΑΪ, καθώς όπως σημείωσε έχουν γίνει πολλά τροχαία στο σημείο.

Το πρώτο είναι είναι πολύ μικρή η διάρκεια του φαναριού για τους πεζούς και το δεύτερο η πολύ μικρή η διάρκεια του φαναριού γι’ αυτούς που θέλουν να στρίψουν αριστερά στο φανάρι, όπως το φορτηγό στην προκειμένη περίπτωση.  

 To σημείο της τραγωδίας στη Νίκαια - φωτογραφία Intime

 To σημείο της τραγωδίας στη Νίκαια - φωτογραφία Intime

Νίκαια: Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε επτάχρονο κορίτσι

«Έχουν γίνει πάρα πολλά εδώ κι έναν χρόνο. Πρώτα απ’ όλα οι πεζοί είναι αναγκασμένοι να περάσουν τη διάβαση μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Είναι πολύ μικρή η διάρκεια. Επίσης, στο σημείο όπου ήθελε να στρίψει το φορτηγό, δηλαδή προς τα αριστερά, το φανάρι διαρκεί τρία δευτερόλεπτα. Επειδή ούτε κι αυτός μπορεί να προλάβει να περάσει, είναι αναγκασμένος να έχει την προσοχή του, πλήρως και μόνο στο φανάρι. Χρειάζεται μια άλλη ρύθμιση 100%» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πέππος. 

«Ακούσαμε το κλάμα και τη φασαρία… μετά ήταν μάταιο» ανέφερε για τη στιγμή που έγινε το θανατηφόρο δυστύχημα. 

Ο κ. Πέππος αναφέρθηκε και σε ένα άλλο θανατηφόρο τροχαίο που είχε γίνει πέρυσι. Όπως είπε, οδηγός μηχανής για να προλάβει το πορτοκαλί ανέπτυξε τέτοια ταχύτητα που καρφώθηκε στο όχημα που ήταν σταματημένο στο επόμενο φανάρι και σκότωσε τον οδηγό του ΙΧ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top