Επιτροπή: Με αρνητικό rapid test η επιστροφή από τα νησιά

Τι εισηγούνται οι ειδικοί για τα γήπεδα και τις αθλητικές διοργανώσεις

Συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών. Τι συζητιέται για τη χρήση μάσκας. βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Η μετάλλαξη Δέλτα και η αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες φέρνει νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

H κυβέρνηση αποφάσισε υποχρεωτικό εμβολιασμό - Ποιους θα αφορά

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει σήμερα φέρεται να εισηγείται αλλαγές στις μετακινήσεις στα νησιά. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί εισηγούνται την υποχρέωση για αρνητικό rapid test και κατά την επιστροφή των πολιτών από τα νησιά και όχι self test.

Επίσης, οι ειδικοί φέρεται να ζητούν να γίνεται εβδομαδιαίως ένα rapid test, εκτός των self tests, και στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους των ακτοπλοϊκών, αεροπορικών και χερσαίων δημόσιων μεταφορών.

Όσον αφορά την είσοδο στα γήπεδα και τις αθλητικές διοργανώσεις η επιτροπή προτείνει να αφορά μόνο εμβολιασμένους σε ποσοστό πληρότητας 75% και παιδιά με self test σε ποσοστό 5%. Έτσι, συνολικά η χωρητικότητα σε γήπεδα θα αφορά πληρότητα 80%.

Mε Covid Pass η είσοδος σε εστιατόρια, καφετέριες και νυχτερινά κέντρα

Νέα μέτρα: Τι θα γίνει με τη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Επίσης, οι ειδικοί θα επιχειρήσουν να λύσουν την παρεξήγηση που έχει δημιουργηθεί με την χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πέτρου Μποτσαράκου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, αναμένεται να επισημάνουν ότι η χρήση μάσκας με το ισχύον καθεστώς είναι υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους εφόσον βρισκόμαστε κοντά σε άλλους ανθρώπους και πως μονο όταν είμαστε απολύτως απομονωμένοι μπορούμε να την βγάζουμε.

Υπάρχουν βέβαια και φωνές για ολική επαναφορά της μάσκας, αλλά από την κυβέρνηση  οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

Νέα μέτρα: Στο επίκεντρο των συζητήσεων οι επιβαρυμένες περιοχές

Ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί κυβέρνηση και ειδικούς είναι τί θα γίνει με τις περιοχές που έχουμε μεγάλη αύξηση της θετικότητας και υπάρχει μεγάλος προβληματισμός διότι αν τυχόν «κοκκινίσουν» τότε θα υπάρξει πρόβλημα με τον τουρισμό, γιατί θα πρέπει να επανέλθει το ωράριο και να σταματήσει η μουσική.

Νέα μέτρα: Τι θα γίνει με τους χώρους ψυχαγωγίας

Τέλος, αναμένουμε την άλλη εβδομάδα πια την οριστική απόφαση της κυβέρνησης για τους εσωτερικούς χώρους ψυχαγωγίας. Όπως φαίνεται κερδίζει έδαφος η άποψη να μην υπάρχουν μικτοί χώροι όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά και όλοι οι εσωτερικοί χώροι σε εστιατόρια, μπαρ, καφέ, κέντρα διασκέδασης , θέατρα και σινεμά να είναι μόνο για εμβολιασμένους.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα στις 18:00 κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας στην οποία θα συμμετέχουν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνςη.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top