Mε Covid Pass η είσοδος σε εστιατόρια, καφετέριες και νυχτερινά κέντρα

«Δεν εξετάζονται νέα μέτρα» δήλωσε ο Σκέρτσος

«Φρένο» στα σενάρια για νέα μέτρα, προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση της πανδημίας, μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, έβαλε ο Άκης Σκέρτσος.

«Δεν εξετάζονται νέα μέτρα. Έχουμε ήδη ανακοινώσει μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Σκέρτσος στο Star: Με εφαρμογή η είσοδος εμβολιασμένων στα καταστήματα

«Το μήνυμα είναι “εμβολιασμός, όχι πανικός”», είπε ο κ. Σκέρτσος, μιλώντας στο Mega, ξεκαθαρίζοντα πως με εμβολιασμό και τήρηση των μέτρων, όπως η μάσκα και οι αποστάσεις, θα μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε το τέταρτο κύμα.

Πότε φοράμε τη μάσκα

Όσον αφορά τη χρήση της μάσκας, ο υφυπουργός μίλησε για «παρεξήγηση», σημειώνοντας πως δεν είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους, μόνο όταν δεν υπάρχει συνάθροιση.

Κέντρα διασκέδασης: Έρχονται έλεγχοι και αυστηρά πρόστιμα σε παραβάτες

«Όταν έχουμε 35-40 βαθμούς Κελσίου και περπατάει κανείς μόνος του έξω, δεν υπάρχει κανένας λόγος να φορά τη μάσκα», είπε και πρόσθεσε: «Σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, που υπάρχει συνάθροιση, παραμένει υποχρεωτική όπως και σε όλους τους κλειστούς χώρους και για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους».

Πώς θα λειτουργεί το Covid Pass στους χώρους διασκέδασης

Από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου οι πολίτες θα μπαίνουν στους χώρους διασκέδασης με covid pass. Μέτρο που θα ισχύει και για αμιγείς και μικτούς χώρους στην εστίαση. «Θα υπάρχει το Covid Pass μια παραλλαγή του πιστοποιητικού που χρησιμοποιείται στα ταξίδια. Θα έχουμε μια εφαρμογή επαλήθευσης που θα δείχνει στον επιχειρηματία κατά την είσοδο ότι είτε έχω κάνει το εμβόλιο, είτε έχω νοσήσει, είτε έχω κάνει τεστ» είπε ο κ. Σκέρτσος. 

Τα τρία χρώματα του ψηφιακού πιστοποιητικού - Πώς θα λειτουργεί

Η εφαρμογή θα επιβεβαιώνει το αληθές της δήλωσης και θα μπορεί ο πελάτης να εισέρχεται με ασφάλεια στο κατάστημα.

«Ο πελάτης πρέπει να έχει βεβαίωση εμβολιασμού, ή αρνητικού τεστ ή βεβαίωση νόσησης», ανέφερε για τους covid free χώρους.

Ο επιχειρηματίας θα κατεβάζει δωρεάν την εν λόγω εφαρμογή από το gov.gr.

«Δεν είναι κανονικό καλοκαίρι ούτε αυτό»

Μπορεί να έχουν γίνει αρκετά βήματα προς την επιστροφή στην κανονικότητα, ωστόσο ο κ. Σκέρτσος ήταν σαφής: «Δεν είναι κανονικό καλοκαίρι ούτε αυτό, μέχρι να πετύχουμε την ανοσία».

«Φρένο» στα σενάρια για μετακινήσεις με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 60% των ενηλίκων Ελλήνων είναι εμβολιασμένο με την πρώτη δόση και το 45% πλήρως εμβολιασμένοι.

Αναφορικά στα μαγαζιά διασκέδασης ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι είναι «ευθύνη του επιχειρηματία της εστίασης η εφαρμογή των πρωτοκόλλων. Από εκεί και πέρα γίνονται έλεγχοι και επιβάλλονται πρόστιμα».

«Το ζητούμενο είναι να λειτουργούν όλοι οι βασικοί κλάδοι της οικονομίας έστω με αυστηρά πρωτόκολλα», υπογράμμισε και στάθηκε στην ανάγκη μαζικού εμβολιασμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top