Κέντρα διασκέδασης: Έρχονται έλεγχοι και αυστηρά πρόστιμα σε παραβάτες

Γεωργιάδης: Θα κλείσουμε μαγαζιά που θα κάνουμε «πονηριές»

Προειδοποίηση προς ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης να μην επιχειρήσουν να υπερβούν τα όρια χωρητικότητας των καταστημάτων απηύθυνε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Εάν κάποιοι έχουν πάντως την πονηριά να πουν “θα δηλώσω ότι έχω μεικτό αλλά θα δουλεύω με τη χωρητικότητα των εμβολιασμένων”, κάνουν μεγάλο λάθος», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον Σκάι. Παράλληλα, προανήγγειλε αυστηρά πρόστιμα, προειδοποιώντας για «λουκέτο» στην επιχείρηση, από την πρώτη παραβίαση.

Γεωργιάδης για ανεμβολίαστους: Εάν αρρωστήσετε, θα πάτε στη Σαμίου;

Μετά τη σημαντική  επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, κυβέρνηση και ειδικοί αναζητούν τρόπος για να ανασχεθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα.

Νέα μέτρα: Μόνο για τους εμβολιασμένους οι κλειστοί χώροι στην εστίαση

Με τη μετάλλαξη Δέλτα να επελαύνει και στην Ελλάδα, τίθεται επί τάπητος το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων και στοχευμένων παρεμβάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γεωργιάδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να  να λειτουργήσουν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης ως covid-free, αποκλειστικά με εμβολιασμένους, εάν υπάρξει σχετική εισήγηση από την επιτροπή των ειδικών.

Έκτακτο σχέδιο για ελέγχους στα κέντρα διασκέδασης - Οι εντολές Μητσοτάκη

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ραγδαία αύξηση των μολύνσεων, οφείλεται εν πολλοίς στα κέντρα διασκέδασης, τα κλαμπ και τα μπαρ.

Χαρδαλιάς για «έκρηξη» κρουσμάτων: Νέα μέτρα σε bar - κέντρα διασκέδασης

Γι’ αυτό και από σήμερα τίθεται σε ισχύ το μέτρο με την κατάργηση των όρθιων και τη λειτουργία μόνο με καθήμενους πελάτες σε καταστήματα εστίασης, μπαρ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Τι θα γίνει με τη χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Όσον αφορά την χρήση μάσκας, ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε πως η ακριβής απόφαση είναι ότι μπορούμε να μην την φοράμε, όπου δεν υπάρχει συνωστισμός.

 «Τίποτα δεν αποφασίζεται εάν δεν υπάρξει υπόδειξη των ειδικών», ξεκαθάρισε.

Πάντως, ο ρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των ειδικών, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, είπε πως είναι δύσκολο να επανέλθει η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

«Εκτός από δύσκολο θα είναι και ατελέσφορο, ακόμη και αν αποφασίσουμε την πλήρη επαναφορά της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, διότι είναι μέτρο δύσκολο στην εφαρμογή του», είπε στον ΑΝΤ1.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top