Γεωργιάδης για ανεμβολίαστους: Εάν αρρωστήσετε, θα πάτε στη Σαμίου;

Απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου γενικού lockdown

Οξεία κριτική στους αρνητές του κορωνοϊού, αλλά και σε όσους «αγωνίζονται» κατά των εμβολίων και των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν ασχολούμαι με τις ανοησίες του διαδικτύου», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Υπάρχει μια παγκόσμια απειλή, ο κορωνοϊός. Η μόνη προστασία και ευλογία είναι τα εμβόλια. Αν αρρωστήσει κάποιος ανεμβολίαστος, θα ζητήσει την γνώμη κορυφαίων ειδικών ή του Πετράκου και της Σαμίου;», αναρωτήθηκε.

«Φρένο» στα σενάρια για μετακινήσεις με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως οι ανεμβολίαστοι είναι εκτεθειμένοι, ενώ είπε πως έχουν δικαίωμα να διαφωνούν αλλά όχι να βρίζουν και να καταριούνται όσους εμβολιάζονται.

mRNA εμβόλια: Σε νέους άνδρες τα περισσότερα περιστατικά μυοκαρδίτιδας

Παράλληλα δήλωσε πως όποιος θέλει να εμβολιαστεί, ακόμη και οι νέοι, μπορούν να βρουν εμβόλιο και να το κάνουν πριν πάνε διακοπές.

«Οι εμβολιασμένοι είναι περισσότεροι ασφαλείς, γι’ αυτούς το καλοκαίρι είναι περίοδος χαλάρωσης. Μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα ως τουρίστες», είπε.

Δεν υπάρχει ζήτημα γενικού lockdown

Σχετικά με τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο Πέμπτη 8 Ιουλίου, σε όλους τους χώρους εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης, υπογράμμισε πως «είμαστε στην ίδια βάρκα του ιού και είναι παράλογο να αντιμετωπίζουμε συνεχώς άρνηση. Κανένας μας δεν επέλεξε να συμβεί αυτό με την πανδημία».

Όπως τόνισε, «όταν έχεις μια πανδημία που επελαύνει πρέπει να βρεις τρόπους να λειτουργήσουν και οι κλειστοί χώροι, ώστε να είναι υγειονομικά ασφαλείς, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών».

Γι’ αυτό, συνέχισε, δίνεται η δυνατότητα στους καταστηματάρχες από την ερχόμενη εβδομάδα να δηλώσουν σε ειδική πλατφόρμα, αν η επιχείρησή τους θα είναι αμιγής ή μεικτή, υπογραμμίζοντας πως όσοι θα έχουν περισσότερο κόσμο από το επιτρεπτό, τότε θα κλείνει η επιχείρηση.

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι είναι λεπτό ζήτημα, ένα κεφάλαιο είναι η πανδημία και ένα οι ατομικές ελευθερίες, και για το θέμα αυτό θα αποφασίσει η επιτροπή Βιοηθικής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top