H κυβέρνηση αποφάσισε υποχρεωτικό εμβολιασμό - Ποιους θα αφορά

Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Ο κύβος ερρίφθη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Όπως αποκάλυψε η Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, οι ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα, βάσει των εισηγήσεων της Επιτροπής Βιοηθικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτοι στη λίστα είναι οι εργαζόμενοι στους οίκους ευγηρίας και το υγειονομικό προσωπικό, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και για ένστολους και τους εκπαιδευτικούς, χωρίς να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

300.000 ραντεβού για πρώτη δόση τις τελευταίες ημέρες

Στόχος της κυβέρνησης είναι να πειστούν και να αξιοποιήσουν το «προνόμιο του εμβολίου», όπως το χαρακτήρισε η κυρία Πελώνη, όσοι ακόμη αμφιβάλλουν για την αποτελεσματικότητά του.

Mε Covid Pass η είσοδος σε εστιατόρια, καφετέριες και νυχτερινά κέντρα

«Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και δουλεύουν, μας προστατεύουν όλους. Όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμη να σπεύσουν», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως τις τελευταίες ημέρες έχουν κλειστεί 300.000 νέα ραντεβού πρώτης δόσης.

Όσον αφορά στην πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα.

Νέα μέτρα στην εστίαση: Αυστηρές ποινές για τους παραβάτες

Από σήμερα τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα για τους χώρους εστίασης, τα μπαρ και τα κλαμπ.

Κέντρα διασκέδασης: Έρχονται έλεγχοι και αυστηρά πρόστιμα σε παραβάτες

Πλέον, λόγω αύξησης των κρουσμάτων, θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με κανόνες χωρητικότητας.

Έκτακτο σχέδιο για ελέγχους στα κέντρα διασκέδασης - Οι εντολές Μητσοτάκη

Η κυβέρνηση, όπως είχε προαναγγείλει προ ημερών ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ετοιμάσει σχέδιο συστηματικών ελέγχων για παραβάτες.

«Φρένο» στα σενάρια για μετακινήσεις με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η κυρία Πελώνη προειδοποίησε για «τσουχτερά» πρόστιμα σε όσους δεν τηρούν τον νόμο.

«Οι επιχειρήσεις, στις οποίες θα διαπιστώνονται παραβάσεις, θα έχουν αυστηρές ποινές», ξεκαθάρισε.

Ανοικτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν μικτοί χώροι για μπαρ και καφέ

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκε επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας ενώ σε ορισμένες περιοχές έχει αυξηθεί αισθητά ο δείκτης θετικότητας. 

«Το τελευταίο δεκαήμερο παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και σημαντική πτώση του μέσου όρου ηλικίας των συμπολιτών μας που προσβάλλονται από τον ιό, στα 27 έτη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο Νότιο Τομέα Αθηνών -όπου εντοπίζεται ιδιαίτερα αυξημένη θετικότητα- το 66% των κρουσμάτων είναι ηλικίας 15 έως 24 ετών», τόνισε η κυρία Πελώνη.

Αυτά θα είναι τα προνόμια για εμβολιασμένους - Σε ισχύ από 15 Ιουλίου

Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ισχύσει η απόφαση της κυβέρνησης για λειτουργία των κλειστών χώρων, με διαχωρισμό τους σε αμιγείς και μικτούς χώρους.

«Το πλαίσιο έχει ανακοινωθεί για τους χώρους εστίασης και διασκέδασης σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν τα επίκαιρα δεδομένα και οι ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα, στις αρχές», σημείωσε, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση σκέπτεται να αποφασίσει να λειτουργούν οι κλειστοί χώροι μόνο με εμβολιασμένους.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top