ΜΜΜ: Στάση εργασίας σε Μετρό και Ηλεκτρικό την Τετάρτη 7 Ιουλίου

Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν για το επιβατικό κοινό

μετρό

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, οι ηλεκτροδηγοί της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) ανακοίνωσαν σήμερα ότι αποφάσισαν την πραγματοποίηση στάσης εργασίας την Τετάρτη 7 Ιουλίου από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας και στις τρεις γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό.

Την ίδια ώρα, οι οδηγοί των λεωφορείων έχουν προειδοποιήσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα πως από αύριο Τρίτη 6/7 θα προχωρούν καθημερινά σε πεντάωρες στάσεις εργασίας εάν η ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) εξακολουθήσει να εφαρμόζει το χειμερινό πρόγραμμα, στο οποίο κανονίζονται διακεκομμένες βάρδιες για τους οδηγούς.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι παρά τα αιτήματα από τον περασμένο Απρίλιο που αφορούσαν στη συντήρηση των κλιματιστικών μονάδων εν όψει καλοκαιριού των 40χρονων γερασμένων συρμών της Γραμμής του ΗΣΑΠ, «η ΣΤΑΣΥ δεν κατάφερε να συντονίσει τις σχετικά απλές εργασίες (πχ, καθαρισμός φίλτρων) κι έτσι δρομολογούνται συρμοί η οποίοι ουσιαστικά θυμίζουν υψικάμινο, οι δε εργαζόμενοι καλούνται να τους χειριστούν θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top