Πάτμος: Το «νησί της Αποκάλυψης» που μαγεύει χιλιάδες επισκέπτες

Ποιο είναι το «Ιερό Νησί» και γιατί αξίζει να το επισκεφθείς

Oδοιπορικό στα «Ιεροσόλυμα του Αιγαίου»- βίντεο από Glomex

Πάτμος. Ένα ταξίδι περίπου 7 με 9 ωρών με πλοίο «χωρίζει» το νησί της Αποκάλυψης από τον Πειραιά. Το βορειότερο νησί στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ξεχωρίζει για τη φυσική του ομορφιά αλλά και την πλούσια πολιτισμική και κυρίως θρησκευτική κληρονομιά.

Φολέγανδρος: Το νησί με την «άγρια» ομορφιά και τα κρυστάλλινα νερά

Πάτμος- φωτογραφία Eurokinissi

Πάτμος- φωτογραφία Eurokinissi

Πάτμος: Το νησί της Αποκάλυψης 

Σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση η Πάτμος είναι ένας από τους δύο τόπους στον κόσμο που ακούστηκε η φωνή του Θεού. Πιο συγκεκριμένα στο «Ιερό σπήλαιο της Αποκάλυψης», που υπάρχει ακόμα και σήμερα, ο Ευαγγελιστής Ιωάννης συνομίλησε με τον Θεό και εκείνος του απήγγειλε το ιερό βιβλίο της Αποκάλυψης που ο Ιωάννης κατέγραψε με τη βοήθεια του μαθητή του Πρόχορου.

Πάτμος: Η ιερά μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου- φωτογραφία Eurokinissi

Πάτμος: Η ιερά μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου- φωτογραφία Eurokinissi

Το βιβλίο αυτό έχει προκαλέσει τον θαυμασμό και το δέος μεταξύ των Χριστιανών πιστών, οι οποίοι το θεωρούν προφητικό και προσέρχονται από τα πέρατα του κόσμου για να επισκεφθούν και να προσκυνήσουν τον τόπο.

Διακοπές στη Λευκάδα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «διαμάντι» του Ιονίου

Πάτμος: Το ιερό βιβλίο της Αποκάλυψης

Πάτμος: Το ιερό βιβλίο της Αποκάλυψης

Το «νησί της Αποκάλυψης» ή «η Ιερουσαλήμ του Αιγαίου» ανακηρύχθηκε το 1981 «Ιερά Νήσος», ενώ το 1999 o Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών («UNESCO») ένταξε τη Χώρα της Πάτμου, τη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Πάτμος: Η ιερά μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου- φωτογραφία Eurokinissi

Πάτμος: Πώς να φτάσετε στο νησί

Το ταξίδι με πλοίο από τον Πειραιά διαρκεί 7 ώρες ή 9-10 ώρες. Υπάρχει επίσης ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που συνδέει τη Ρόδο με την Πάτμο.

Αεροδρόμιο στο νησί δεν υπάρχει, αλλά μπορείτε να ταξιδέψετε από Αθήνα αεροπορικώς σε Σάμο ή Λέρο ή Κω ή Κάλυμνο και από εκεί με καταμαράν, ιπτάμενο δελφίνι,   ή οποιοδήποτε άλλο πλοίο της γραμμής για την Πάτμο.

Πάτμος- φωτογραφία από unsplash

Πάτμος- φωτογραφία από unsplash

Όχημα χρειάζεται για τις μετακινήσεις στο νησί. Ωστόσο, είναι πολύ εύκολο να μετακινηθείτε και χωρίς ΙΧ καθώς υπάρχουν συχνά δρομολόγια λεωφορείων, ταξί αλλά και καραβάκια που κάνουν εκτελούν δρομολόγια σε παραλίες. 

Διαμονή: Πού να μείνετε στην Πάτμο

Στο νησί υπάρχουν αρκετές επιλογές για διαμονή. Ενδεικτικά οι τιμές ξεκινούν από 55 ευρώ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα τον Αύγουστο στη Σκάλα, το λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού.

Πάτμος- φωτογραφία από unsplash

Εναλλακτικά, μια καλή επιλογή για διαμονή είναι η Χώρα της Πάτμου που σε μαγεύει με τα λευκά παραδοσιακά σπιτάκια του Αιγαίου.

Παραλίες: Πού να κολυμπήσετε στην Πάτμο

Η Πάτμος διαθέτει παραλίες για προτιμήσεις όλων των ειδών.

Κάμπος

Η πλέον κοσμοπολίτικη παραλία της Πάτμου είναι ο Κάμπος. Η χρυσαφένια αμμουδιά, τα καθάρα γαλανά νερά, τα θαλάσσια σπορ αλλά και τα μαγαζιά για φαγητό δε λείπουν από τον Κάμπο.

παραλία της Πάτμου- φωτογραφία από unsplash

παραλία της Πάτμου- φωτογραφία από unsplash

Ψιλή Άμμος

Για όσους επιθυμούν απομόνωση και τους αρέσει η άγρια ομορφιά, μπορούν να πάρουν το καραβάκι από τη Σκάλα με προορισμό την Ψιλή Άμμο.

Βαγιά

Σε όσους αρέσουν τα παγωνένα νερά, η καλύτερη επιλογή είναι τα Βαγιά. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και παγωμένα και η παραλία είναι ιδανική για όσους θέλουν αναζωογόνηση με το κολύμπι.

Λάμπη

Στην παραλία της Λάμπης τα νερα είναι πιο ζεστά νερά. Έχει βότσαλα και είναι μία από τις παραλίες που επίσης είναι ιδιαίτερη και προτιμάται από τους επισκέπτες.

Πάτμος: Διασκέδαση και αξιοθέατα

Το νησί διαθέτει μπαράκια και καφετέριες, εστιατόρια, ψαροταβέρνες και καταστήματα να απολαύσεις τον καφέ, το πρωινό ή το γλυκό σου. 

Στιγμιότυπο από το νησί της Πάτμου- φωτογραφία από unsplash

Στιγμιότυπο από το νησί της Πάτμου- φωτογραφία από unsplash

Tip: To Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου αποτελεί το μεγαλύτερο αξιοθέατο του νησιού. Μην παραλείψεις μια επίσκεψη τις απογευματινές ώρες... για να νιώσεις τη μοναδική ατμόσφαιρα, στο «Ιερό Νησί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top