Κέρκυρα: 8+2 λόγοι για να επισκεφθείτε την «κόμισσα του Ιονίου»

Τι να κάνετε και τι να δείτε στο νησί των Φαιάκων

Κέρκυρα: Βουλιάζει από τουρίστες το νησί / βίντεο ΕΡΤ

Η Κέρκυρα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς καλοκαρινούς προορισμούς. Υπόσχεται αξέχαστες διακοπές όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά εμείς σας προτείνουμε να μην περιμένερε το καλοκαίτι. Μπορείτε να την επισκεφθείτε και την άνοιξη, αφού ο καιρός είναι ήδη υπέροχος.

Τρία γραφικά χωριά για μία αξέχαστη οικογενειακή εκδρομή

Έτσι, θα μπορέσετε να χαρείτε με περισσότερη ησυχία τις ομορφιές της, τα μοναδικά αξιοθέατα, να γευτείτε πεντανόστιμες παραδοσιακές συνταγές και να απολαύσετε τη φιλοξενία και τη μαγευτική θάλασσα. Προγραμματίστε άμεσα αυτό το ταξίδι και θα μας θυμηθείτε!

H Κέρκυρα είναι ένα από τα βορειότερα νησιά της Ελλάδας και βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος. Αποτελεί ένα νησί με πλούσια ιστορία και σπάνια φυσική ομορφιά. Φημίζεται για τις πανέμορφες παραλίες και τα ιδιαίτερα έθιμά της, ενώ κερδίζει επάξια τον τίτλο της «κόμισσας του Ιονίου», αφού τη στολίζουν τα πολυάριθμα μνημεία της, οι γραφικοί οικισμοί της με τη χαρακτηριστική ενετική αρχιτεκτονική και το καταπράσινο τοπίο της, κάτι που δε συναντάται συχνά στα ελληνικά νησιά.

Η Κέρκυρα αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογένειες, παρέες και ζευγάρια, ενώ προσφέρει πολλών ειδών δραστηριότητες και εξερεύνηση στη φύση. Για όσους αγαπούν τις κοσμοπολίτικες διακοπές, τότε η Κέρκυρα είναι must επιλογή!  

Ζήρεια: Ταξίδι στα ομορφότερα χωριά της κοιλάδας του Φενεού

Τι να δείτε και τι να κάνετε στην Κέρκυρα

  • Αφιερώστε μία ημέρα για να ανακαλύψετε και να περιηγηθείτε τα υπέροχα δρομάκια της Παλιάς Πόλης. Πρόκειται για έναν κόμβο, ο οποίος είναι γεμάτος δρόμους και σοκάκια που σφύζουν από ζωή. Η Παλιά Πόλη στέκει αγέρωχη ανάμεσα στα δυο φρούρια και στα βενετσιάνικα και νεοκλασικά σπίτια, τα οποία χρονολογούνται εκατοντάδες χρόνια πριν!
  • Κάντε τη βόλτα σας στη Σπιανάδα, την κεντρική πλατεία της Κέρκυρας - η οποία βρίσκεται ανάμεσα στην Παλιά Πόλη και το Παλιό Φρούριο. Πρόκειται για μια μεγάλη πράσινη πλατεία που αποτελεί απομεινάρι των ενετικών οχυρώσεων του 17ου αιώνα. Επίσης, στο Λιστόν, το οποίο αποτελεί σημείο συνάντησης των ντόπιων και των τουριστών, θα συναντήσετε υπέροχα εστιατόρια και νυχτερινά μαγαζιά για να απολαύσετε το ποτό σας

  • Μην παραλείψετε να δείτε από κοντά τη χαρακτηριστική εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, η οποία χρονολογείται από το 1580, ενώ το Αναγεννησιακό καμπαναριό είναι το υψηλότερο στο Ιόνιο Πέλαγος

  • Ένα από τα πιο διάσημα σημεία ενδιαφέροντος της Κέρκυρας, είναι το δημοφιλές κανάλι της αγάπης. Βρίσκεται στο Σιδάρι στο βόρειο τμήμα του νησιού. Τα βράχια έχουν δημιουργήσει μικρούς όρμους που συγκεντρώνουν εδώ και πολλά χρόνια πολλούς επισκέπτες

  • Μία βόλτα στο δημοφιλές Ποντικονήσι είναι must! Βρίσκεται απέναντι από τη Μονή Βλαχέρνας και η πρόσβαση σε αυτό γίνεται με μικρά καραβάκια. Εκεί, μπορείτε να σπολαύσετε και τον καφέ σας 
  • Επισκεφθείτε τον καταπράσινο οικισμό της Παλαιοκαστρίτσας, ο οποίος είναι χτισμένος σε έξι μικρούς ορμους. Κοντά στην Παλιοκαστρίτσα βρίσκεται και το Αγγελόκαστρο, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα βυζαντινά κάστρα της χώρας μας
  • Δείτε από κοντά τους καταρράκτες Νυμφών. Πρόκειται για έναν καταρράκτη ύψους 15 μέτρων, που τον αγκαλιάζει ένα καταπράσινο τοπίο. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Νύμφες, στο βόρειο τμημα της Κέρκυρας

  • Η Κέρκυρα με ακτές μήκους 217 χιλιομέτρων έχει άπειρες παραλίες για όλα τα γούστα: από βραχώδεις απότομες ακτές, μέχρι ήσυχες αμμουδιές. Ανακαλύψτε τις!
  • Για τους πιο δραστήριους: Κάντε καταδύσεις και ανακαλύψτε τις ομορφιές του βυθού της Κέρκυρας. Ανακαλύχτε την Κέρκυρα νοικιάζοντας ένα ποδήλατο, κάντε πεζοπορία, windsurfing, θαλάσσιο σκι, τζετ σκι κ.ά. 
  • Βγάλτε φωτογραφίες στα καλύτερα σημεία για να απαθανατίσετε το ηλιοβασίλεμα! Αυτά είναι ο Πέλεκας και ο Παντοκράτορας (το υψηλότερο βουνό της Κέρκυρας -  1.000 μέτρων).

Ορεινή Αρκαδία: 3+1 παραμυθένια χωριά που πρέπει να επισκεφτείς!

Φαγητό και διαμονή στην Κέρκυρα

Οι τουριστικές υποδομές του νησιού είναι από τις καλύτερες και μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Στην Κέρκυρα θα βρείτε ξενοδοχεία από 2 μέχρι 5 αστέρων, που καλύπτουν οικονομικά όλα τα πορτοφόλια και τα γούστα. Επίσης, ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το νησί. Σε αριθμό υπάρχουν περίπου 1.400 καταλύματα.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε παραδοσιακή παστιτσάδα, τυρόπιτα Ζόρκα, ψάρι Μπουρδέτο, παστίτσιο Ντόλτσε, μελιτζάνα Παστρόκιο, σοφρίτο, σαγανάκι τυρί, ψάρι Μπιάνκο και για επιδόρπιο: συκομαΐδα, το κέικ σύκου με γέμιση ούζο!

Πώς θα πάτε στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα μπορείτε να πάτε είτε με πλοίο από την Ηγουμενίτσα είτε με αεροπλάνο. Το αεροδρόμιο βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη της Κέρκυρας. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top