Σύψας: «Η Επιτροπή δεν είπε να βγουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους»

«Η Πολιτεία να μην κάνει δηλώσεις ότι δε θα ξανακλείσει η χώρα»

Το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται προ των πυλών και στη χώρα μας, με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Νίκο Σύψα να μην αποκλείει το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown

«Είναι θέμα χρόνου να έρθει το τέταρτο κύμα στην Ελλάδα. Γύρω στα μέσα Αυγούστου θα έχουμε έξαρση των κρουσμάτων. Θα φοβόμουν να είμαι ανεμβολίαστος, ενώ έρχεται τέταρτο κύμα. Μου κάνει εντύπωση πώς μερικοί άνθρωποι παίρνουν τεράστιο ρίσκο να μένουν ανεμβολίαστοι. Οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα να εμβολιαστούν, καμία ηλικία δεν είναι άτρωτη», είπε στο OPEN.

Κορωνοϊός: Προειδοποίηση Σαρηγιάννη για 2.000 κρούσματα ημερησίως

Προειδοποίησε πως οι νέοι άνθρωποι διασπείρουν τον ιό και βάζουν σε κίνδυνο τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά και την οικονομία της χώρας, ενώ υπογράμμισε πως η μετάλλαξη Δέλτα είναι πιο μεταδοτική.

Κορωνοϊός: «Η Επιτροπή δεν έδωσε οδηγία για μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους»

Όσον αφορά στη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους ξεκαθάρισε πως τα μέλη της Επιτροπής ποτέ δεν έδωσαν οδηγία να σταματήσει και πως οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να τη φορούν. 

Μετάλλαξη Δέλτα: Η αύξηση κρουσμάτων φέρνει σενάρια επιστροφής της μάσκας

«Οι κλειστοί χώροι είναι χώροι υπερμετάδοσης. Υπάρχει μία τεράστια παρεξήγηση: η Επιτροπή δεν έδωσε καμία οδηγία να βγουν οι μάσκες. Η επιτροπή είπε ότι όταν βγαίνουμε από το σπίτι να φοράμε τις μάσκες. Δεν έχουμε δώσει ποτέ εντολή βγάλτε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους», τόνισε.

«Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν»

Ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις του και για την εξέλιξη των εμβολιασμών. 

Όπως είπε ένας εμβολιασμένος έχει πολύ μικρές πιθανότητες να μολυνθεί κι έχει ελάχιστη πιθανότητα να μολύνει κι άλλους. 

Κορωνοϊός: Πώς μπορούμε να επιβραδύνουμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας

«Ένας ανεμβολίαστος μπορεί να μολύνει οχτώ ανθρώπους. Σχεδόν όλοι οι ανεμβολιάστοι θα μολυνθούν. Θα αυξηθεί η πίεση στο σύστημα υγείας και θα χρειαστούν οριζόντια μέτρα. Όλα εξαρτώνται από την πίεση του συστήματος υγείας», ξεκαθάρισε. 

Κάλεσε. μάλιστα, την κυβέρνηση να μην κάνει δηλώσεις ότι δε θα ξανακλείσει η χώρα και αποκάλυψε πως υπάρχει σχέδιο για τις μετακινήσεις με δημόσια μέσα μεταφοράς με μοριακό ή rapid test. 

Φόβοι για κλειστά σχολεία από Σεπτέμβριο

Ο κ. Σύψας προειδοποίησε, επίσης, ότι από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στα σχολεία, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα «προτιμά» τους νέους και τα παιδιά. 

Παγκόσμιος συναγερμός: Εξαπλώνεται η μετάλλαξη Δέλτα

«Εάν γίνει αυτό που θα γίνει το φθινόπωρο θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τα σχολεία. Δεν ξέρω πόσο θα μπορέσουν να μείνουν ανοιχτά. Σε αυτό το κύμα θα μολυνθούν οι πάντες. Θα είναι η τελευταία πράξη του δράματος στην Ελλάδα», τόνισε, καλώντας τους πάντες να εμβολιαστούν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top