«Σφίγγει» ο κλοιός από Δευτέρα για τα ταξίδια στα νησιά

Μέρες Αυγούστου θυμίζει η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά

Μέρες Αυγούστου θυμίζει αυτές τις ημέρες η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι «έγκλειστοι» του χειμώνα πήραν τις άδειες του Ιουλίου και όπου φύγει - φύγει, για να προλάβουν και τα νέα, αυστηρότερα, μέτρα για τα ταξίδια με πλοία και αεροπλάνα από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου.

Με green pass η μετακίνηση στα νησιά: Πώς θα ταξιδεύουμε από τις 5 Ιουλίου

Η πληρότητα στα πλοία φτάνει το 100%, με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που ισχύουν.

«Σφίγγει» ο κλοιός από Δευτέρα για ταξίδια με πλοία ή αεροπλάνο

Η επικράτηση της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα οδήγησε σε αλλαγές για τα ταξίδια στα νησιά.

Πέτσας: Ανοιχτό ενδεχόμενο για test - Green Pass σε χερσαίες μετακινήσεις

Από τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021, οι μετακινήσεις θα γίνονται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και αρνητικό αποτέλεσμα αποκλειστικα μοριακού τεστ  ή rapid test για τους μη εμβολιασθέντες.

Green Pass: Ποιους αφορά, πώς λειτουργεί και πώς εκδίδεται

Το τεστ είναι απαραίτητο και για όσους έχουν κάνει μόνο τη μία δόση εμβολίου (εάν δεν έκαναν το μονοδοσικό εμβόλιο), αλλά και για τους εμβολιασμένους, εάν δεν έχουν περάσει 14 ημέρες από τη δεύτερη δόση.

Για τους ανήλικους από 12 έως 18 ετών γίνεται δεκτό οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test, ενώ τα παιδιά κάτω των 12 ετών θα μετακινούνται ελεύθερα.

Ποιοι εξαιρούνται

•    Οι επιβάτες που μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών περιφερειακών ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση, οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

•    Οι επιβάτες που μετακινούνται σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ νήσων της ίδιας περιφερειακής ενότητας, οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), είτε σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με τα γενικώς ισχύοντα, είτε εντός 24 ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου.

•    Οι επιβάτες που μετακινούνται στις πορθμειακές γραμμές Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας, Πέραμα Μεγαρίδος-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Ρίο-Αντίρριο, στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις από την ηπειρωτική χώρα προς την Εύβοια, καθώς και στις πορθμειακές γραμμές Πόρου-Γαλατά Τροιζηνίας, Πούντα-Ελαφόνησος Λακωνίας και Τρυπητή-Αμμουλιανή Χαλκιδικής, οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) 24 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου.

•    Για τους ανήλικους από 12 έως 17 ετών (γεννημένοι μετά την 1.7.2009) γίνεται δεκτό οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test. Τα παιδιά κάτω των 12 ετών θα μετακινούνται ελεύθερα.

Κατά την επιστροφή από τα νησιά συνίσταται η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top