Μαγιορκίνης: Μειώθηκαν κατά 17% οι νοσηλείες σε ΜΕΘ

Καλύτερη η εικόνα στα νοσοκομεία - Φεύγει η πίεση στο ΕΣΥ

Συνεχίζει να μειώνεται ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια και η πίεση στο σύστημα Υγείας εξακολουθεί να αποκλιμακώνεται σταθερά, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Χαρδαλιάς: Χωρίς μάσκα σε εξωτερικούς χώρους από αύριο Πέμπτη

Κατά 17% μειώθηκαν οι νοσηλείες σε ΜΕΘ, υποχωρούν και οι νέες εισαγωγές, ενώ οι νέες διαγνώσεις καταγράφουν μείωση 40%.

Σχετικά με την παρέμβαση της Δημόσιας Υγείας για προσυμπτωματικό έλεγχο με τα αντιγονικά self-tests,  ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι έχουν διατεθεί περίπου 31 εκατομμύρια συσκευές σε περίπου 4,5 εκατομμύρια πολίτες. Έχουν δηλωθεί θετικά στην covid-19 35.000 δείγματα.

Άρση μέτρων: Τέλος τα self tests για τους πλήρως εμβολιασμένους

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε και στην μεταδοτική μετάλλαξη «Δέλτα», τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού και απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους να τον επισπεύσουν.

Κορωνοϊός: 520 τα νέα κρούσματα σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουνίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 520 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 225 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 41 στη Θεσσαλονίκη.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 14, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.595 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 271 με διάμεση ηλικία τους τα 67 έτη. To 82.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.628 ασθενείς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top